Den svindelmistænkte Britta Nielsen har fredag eftermiddag været til afhøring hos SØIK på Teglholmen i København.

Derfra blev hun kørt til Vestre Fængsel, hvor hun ifølge TV2 skal overnatte.

Britta Nielsen ankom fredag kort efter klokken 13 til Københavns Lufthavn i Kastrup. Hun skal stilles for grundlovsforhør lørdag klokken 10 i Retten på Frederiksberg.

Indtil da skal hun ifølge sin forsvarsadvokat hvile sig.

»Jeg synes, hun virker meget glad for at være tilbage. Hun er selvfølgelig træt efter en meget lang flyvetur, og hun glæder sig til at få hvilet,« siger forsvarsadvokat Nima Nabipour til TV2 News.

Nima Nabipour ønsker ikke at oplyse, hvorvidt hans klient nægter sig skyldig eller ej.

Det skyldes, at han meget sent har fået adgang til at gennemgå sagsakterne med sin klient.

Forsvarsadvokaten fortæller sent fredag eftermiddag, at han skal tilbage på kontoret og forberede sig, hvor han vil holde kontakten til sin klient.

Den svindelmistænkte danske kvinde Britta Nielsen var torsdag i retten i Johannesburg i Sydafrika, hvor der skulle tages stilling til, om Britta Nielsen kunne blive udleveret til Danmark.På forhånd var flere i tvivl om, hvor lang tid der ville gå, før den danske kvinde kunne komme hjem, men torsdag besluttede den sydafrikanske ret, at Britta Nielsen kan hoppe på et fly hjem til Danmark her til aften.
Den svindelmistænkte danske kvinde Britta Nielsen var torsdag i retten i Johannesburg i Sydafrika, hvor der skulle tages stilling til, om Britta Nielsen kunne blive udleveret til Danmark.På forhånd var flere i tvivl om, hvor lang tid der ville gå, før den danske kvinde kunne komme hjem, men torsdag besluttede den sydafrikanske ret, at Britta Nielsen kan hoppe på et fly hjem til Danmark her til aften. Foto: SIPHIWE SIBEKO
Vis mere

Det var ved et retsmøde i Sydafrika torsdag, at hun blev løsladt af en dommer, så hun kunne komme til Danmark.

Det skete, da der var indgået en aftale om, at Britta Nielsen ville lade sig følge af betjente til Danmark.

Britta Nielsen blev anholdt mandag, og den sigtede mand blev anholdt knap en uge før. Dermed er det gået meget hurtigt med at få de to sigtede til Danmark, da udlevering af mistænkte fra andre lande normalt er en langsommelig proces.

Den 64-årige kvinde sigtes for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner, mens hun arbejdede i Socialstyrelsen.

Så mange millioner kroner har Britta Nielsen ifølge Børne- og Socialministeriet hvert år i årene 2002-2018 overført til sin egen konto. Kilde: Socialstyrelsen
Så mange millioner kroner har Britta Nielsen ifølge Børne- og Socialministeriet hvert år i årene 2002-2018 overført til sin egen konto. Kilde: Socialstyrelsen
Vis mere