____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Da 13 elever og 2 lærere sejlede ud i Præstø Fjord 11. januar 2011 i en dragebåd, var det en 'grov forsømmelse', at eleverne kun var iført en svømmevest over deres almindelige tøj.

Det fremgår af anklageskriftet mod Lundby Efterskole samt skolens forstander, Truels Achton Truelsen, der er tiltalt for uagtsomt manddrab og betydelig legemsbeskadigelse.

- Haverikommisionen nåede frem til, at skolen var i besiddelse af våddragter, og at børnene ikke havde dem på. Desuden var de kun iført svømmeveste og ikke redningsveste, siger advokaturchef Michael Boolsen fra Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, der står som anklager, når retssagen begynder 10. januar 2013.I anklageskriftet er det specificeret, at eleverne 'ikke var iført sikkerhedsmæssigt forsvarligt udstyr' - og dermed betragtes en svømmevest med 50 kilos opdrift og uden sikkerhedskrave ikke som tilstrækkelig sikkerhed en februardag med kulingvarsel.

- Vores påstand er, at skulle man endelig ud og sejle i den slags vejr, så var der nogle forholdsregler, man burde have foretaget, siger Michael Bolsen til BT.

Ifølge Søsportens sikkerhedsråd kan en svømmevesten kun anbefales til øvede svømmere i beskyttet farvand - og kun med hjælp i nærheden. Ved bevidstløshed vil svømmevesten ikke kunne fastholde den bevidstløse person på ryggen med åndedrætsorganerne fri af vandet, lyder det fra rådet.

Den fatale februardag kæntrede dragebåden efter 22 minutters sejlads, og den ene lærer omkom i det iskolde vand. Syv af eleverne var først erklæret klinisk døde, men blev senere genoplivet - med både fysiske og psykiske skader som følge.

Anklageskriftet lægger endvidere vægt på, at flere af eleverne ikke var gode svømmere.

Lundby Efterskole ønsker ikke at kommentere anklageskriftet overfor BT, men formand for bestyrelsen, Bjarne Rasmussen, oplyser, at efterskolen i dag råder over 20-25 rigtige redningsveste.

Dragebåden, der forulykkede, er solgt.