De anholdte skal holde deres kæft, lyder det fra socialdemokraterne.

Både danskere og politikere er dybt splittede om, hvorvidt to betjente fra Østjyllands Politi gik over stregen i forbindelse med en anholdelse af 19-årige Stefan Thatheswararajah i Horsens i mandags for en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Efter at have set anholdelsen på den video, der florerer på flere sociale medier, siger formanden for Folketingets Retsudvalg, SFs retordfører Karina Lorentzen, at det ligner en overreaktion fra politiets side.

 


- Den sidste del af episoden ser unødig voldsom ud, altså der, hvor han bliver kastet op af politibilen. Det synes jeg ligner en overreaktion, siger hun og understreger, at der kan have foregået ting forud for episoden, som hun ikke kender til. 

Hun er derfor godt tilfreds med at den uafhængige politiklagemyndighed, nu er gået i gang med at undersøge episoden. 

- Vi skal huske på, at politiet også er mennesker og at de også kan blive provokeret, og jeg kan sagtens forestille mig, at det må være super stressende at stå i sådan en situation her. Men de har en forpligtelse til at forholde sig professionelt, og derfor er det uacceptabelt, hvis der det foregået unødig magtanvendelse. Og det er nu op til politiklagemyndigheden at finde ud.Socialdemokraternes retsordfører Ole Hækkerup er lodret uenig. Han mener, at den anholdte skal holde op med at provokere politiet ved at råbe op, og at han derfor selv er ude om den behandling han får. 

- De skal holde deres kæft og respektere det samfund, de lever i, siger han til Ritzau. 

Også blandt danskerne er der uenighed om politiets rolle.

- Jeg synes politiets håndtering er helt ok. Politiet skal efterhånden finde sig i alt, og hvis de bare rører nogen med en lillefinger, så bliver de anklaget for politivold, lyder det fx fra Jette Andersen på bt.dk's facebook-side.

Her er videoen er i skrivende stund blevet kommenteret godt 400 gange af personer. En af dem, der mener, at politiet overreagerer er Casper Hansen.

- Endnu engang viser politiet hvor magtsyge de bliver, når uniformen kommer på, den mandlige betjent går klart overstregen, og han må straffes, skriver han.  

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBATTEN PÅ FACEBOOK HER