Borgere kan få frakendt deres kørekort i tre år, hvis de kører flere dage efter at have røget en enkelt joint.

Det har fået klagerne over frakendelse af kørekort til at boome hos Københavns Politi, fordi bilisterne ikke ved, cannabis bliver i blodet i op et til en måned efter, det er indtaget.

Det gavner hverken trafiksikkerheden eller har en præventiv effekt, vurderer misbrugsekspert Henrik Rindom.

Lærling mistede sit job
- Jeg har haft en mekanikerlærling i behandling, der mistede sin lærerplads, fordi han fik frakendt sit kørekort. Så politikerne kan lige så godt sige til ham, at han nu skal sætte sig ned og ryge sig vind og skæv de næste tre år, siger han

- Jeg siger ikke, man bare skal ryge løs og så køre bil. Men hvorfor skal folk straffes så hårdt. hvis man i stedet gav dem en gulerod, kunne det måske få folk ud af et misbrug, fortsætter han han.

I stedet bør politikerne lave loven om, så man kan få kortet igen, hvis man jævnligt afleverer rene urinprøver i et halvt år for at få kørerkortet igen. Så er der en gulerod for at stoppe med at ryge hash, mener Henrik Rindom. Han vil nu tage det op med politikerne.

S: Trafiksikkerhed går foran
Men der skal ikke ændres et komma, mener retsordfører for Socialdemokraterne, Ole Hækkerup.

- Vi har strammet loven hårdt, fordi folk har en tendens til at sige, at det ikke betyder noget med en enkelt, inden man kører. Men det ved vi, det gør, og det samme gælder hash, siger han.

Men er det rimeligt, at man flere dage efter, man har røget kan få frakendt kørekortet i tre år, når man ikke kan mærke det?

- Vi er sat i verden for at sikre trafiksikkerheden, og der vil vi hellere helgardere os med en stram lov end at løbe nogen som helst risiko, siger han.

Men helt almindelige mennesker har mistet deres job, fordi de har fået frakendt deres kørekort. har I oplyst godt nok om denne her lovændring?

- Det kan godt være, at vi skal sætte en kampagne igang, hvor vi indskærper, at man slet ikke skal ryge hash, hvis man har planer om at køre bil, siger Nick Hækkerup.