En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.
En 16-årig pige og en 25-årig tidligere syrienskriger er sigtet for at ville havet angrebet to skoler: Den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle. Foto: Privatfoto

En nabo til den 15-årige etnisk danske pige, som onsdag eftermiddag blev anholdt og ifølge TV2 sigtet for besiddelse af sprængstoffer, prøvesprængning af sprængstoffer og at støtte terrorhandlinger, er rystet over, at pigens forældre ikke følger med i, hvad hun foretager sig.

»I går (onsdag, red.) så jeg hendes Facebook-profil. Hvordan kan man som forældre undgå at bemærke, at der er noget helt galt? Hvorfor har forældrene ingen interesse i, hvilke grupper, hun er medlem af? Det forstår jeg simpelthen ikke,« siger kvinden, som ønsker at være anonym, til BT.

vvv

Det var hendes 17-årige søn, der viste hende den anholdtes Facebook-profil. Han er venner med den 15-årige pige på det sociale medie, og ifølge ham er der rigtig meget på hendes Facebook-væg, der indikerer, at hun støtter islam og konvertering i Danmark.

Det samme gør sig gældende på nogle af de andre sociale medier, hvor den 15-årige har åbne profiler.

Kvinden, der er mor til fire, fortæller, at den anholdte pige, hendes mor og morens samlever flyttede ind i nabohuset, hvor de bor til leje, for et halvt år siden. De har været stille og rolige og har holdt sig meget for sig selv. Men naboen undrer sig over, at forældrene ikke har udvist mere interesse for deres datter og hendes liv.

»Jeg har det meget skidt med det og er skræmt over det, men jeg kan også mærke, at jeg er blevet vred,« siger hun.

Hvorfor?

»Fordi der findes mennesker, som har de holdninger (støtter militant islam, red.), og vi andre ingenting ved. Jeg forstår ikke, hvordan man kan komme ind i sådan noget,« siger hun og uddyber:

»Jeg blev vred på datteren, men især forældrene. For det er deres ansvar, at tage vare på deres barn.«

vvv

Anholdelsen af den 15-årige pige fandt sted omkring klokken 12:20, hvor et massivt politiopbud var at finde ved villaen i den lille by i Nordvestsjælland.

Da naboen kom hjem ved 17.30-tiden onsdag, var der stadig fem-seks politibiler på stedet. Både det lokale politi og Rigspolitiet var tilstede, og der var betjente iført bomberydderdragt.

Den 15-årige pige blev fremstillet i grundlovsforhør torsdag, her blev hun varetægtsfængslet i fire uge - de første 12 dage i isolation. Ifølge TV 2 sigtes hun angiveligt for besiddelse af sprængstoffer, prøvesprængning af sprængstoffer og for at billige terrorhandlinger.

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.