Det var en rystet og rørt Mads Christian Lyhne, der onsdag eftermiddag forsøgte at sætte ord på, hvordan han havde det, efter han var blevet idømt to ugers betinget fængsel for at have videresendt børnepornografiske videosekvenser - uden pigens samtykke.

Den unge mand på 17 år - der tidligere har medvirket i sangkonkurrencen X Factor - havde ikke regnet med, at han ville blive fundet skyldig for at have sendt tre videosekvenser af sig selv med en jævnaldrende pige videre til en flok drengevenner, da han fastholder, at han havde pigens samtykke til at gøre det.

Men det fandt domsmændene ved Retten i København onsdag ikke bevist.

Derfor blev han idømt 14 dages betinget fængsel for at have optaget og delt videoerne, hvor man blandt andet ser hende udføre oralsex på ham, uden hendes samtykke.

»Jeg er blevet dømt for noget, som jeg ikke har gjort. Det er jeg ikke tilfreds med. Jeg troede ikke rigtigt på det (da han hørte det, red.), for det er jo løgn. Det var ikke fedt at få at vide,« sagde han efterfølgende ude foran retsbygningen, hvor han var flankeret af sin forsvarsadvokat Rasmus Sølberg, som tilføjede:

»Jeg synes, retten har lagt vægt på en meget utroværdig forklaring fra pigens side. At man har dømt på baggrund af en utroværdig forklaring og på videoer, som man ikke har.«

Den tidligere X Factor-deltager Mads Christian.
Den tidligere X Factor-deltager Mads Christian. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Pigen, som Mads Christian havde filmet sammen med sig, afgav forklaring bag lukkede døre. Af anklagerens procedure kom det dog frem, at hun har forklaret, at hun ikke vidste, der blev filmet. I stedet havde Mads Christian ifølge pigen forklaret, at han bare skrev en besked til sin far.

Omvendt fastholdt Mads Christian i retten, at pigen var helt med på, at der skulle laves nogle små videosekvenser, som skulle sendes til nogle venner på mediet Snapchat. Pigen var ifølge Mads Christian med på den, så længe man ikke kunne se hendes ansigt.

»Hvis Mads Christian ikke havde fået samtykke, så havde det jo været fair nok, at han blev dømt for det. Men han havde fået hendes samtykke,« fortæller Rasmus Sølberg.

Derfor valgte Mads Christian at anke sagen med det samme. Det betyder, at han skal igennem det hele én gang til. Det gør ham dog ikke noget, forklarer han.

»Det er meget at have det over hovedet én gang til, men jeg skal ikke dømmes for noget, jeg ikke har gjort, så jeg tager den gang en gang til,« siger han.

Den tidligere X Factor-deltager Mads Christian er blevet idømt en betinget fængselsstraf med for at have optaget og delt en video af en pige, han var sammen med. Han talte til pressen foran Københavns Byret efter domsafsigelsen sammen med sin advokat Rasmus Sølberg og sin far, Allan Lyhne.
Den tidligere X Factor-deltager Mads Christian er blevet idømt en betinget fængselsstraf med for at have optaget og delt en video af en pige, han var sammen med. Han talte til pressen foran Københavns Byret efter domsafsigelsen sammen med sin advokat Rasmus Sølberg og sin far, Allan Lyhne. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Selv forklarer han, at han fortryder, at han optog videosekvenserne dengang.

»Jeg var dum dengang. Det var egentlig bare tænkt som noget, der skulle være mellem nogle venner, men nu står vi så her,« siger han og fortæller, at det seneste år - efter han blev anmeldt i sagen i april - har været hårdt.

»Det har været super-nederen hele tiden at have det i baghovedet, når man går i seng og står op. Jeg havde regnet med, at det ville være slut efter i dag, når sandheden var kommet frem, men nogle mennesker har bare ikke en samvittighed,« siger Mads Christian.

Da han i retten fik muligheden for at sige de sidste ord, kunne han ikke holde tårerne tilbage. Ude foran retsbygningen forklarer han, at tårerne kom, fordi han var blevet beskyldt for, at sagen ikke gik ham på.

»Men det hele har bare været så meget. Især når man bliver beskyldt for noget, man ikke har gjort. Jeg har altid været et etisk menneske, så det var helt uvirkeligt for mig, og det er det stadig,« forklarer han.

Derfor råder han andre til at lade være med at lave den slags videoer.

»Lad være med at gøre det. Det har konsekvenser, selvom man måske ikke lige tænker over det,« siger han og slutter:

»Så hav det grineren uden at lave de videoer.«

Nedenunder kan du læse hele BTs liveblog fra retssagen.