Lyt til artiklen

En 52-årig russisk statsborger nægtede sig skyldig i bedrageri og dokumentfalskneri.

Men det var stort set også det eneste, som pressen nåede at høre til den sigtede, inden dørene blev lukket til dommervagten i Københavns Byret.

Anklager Anders Larsson begærede dørene lukket, da en gengivelse af mandens forklaring og sagens detaljer kan forpurre politiets efterforskning.

Anklageren fortalte, at der er en partner i sagen, der ikke er identificeret endnu.

Kort for inden blev en midaldrende mand med gråstænket, tilbagetrukket sort hår ført ind i retssalen. Han var iført sort ruskindsjakke, sort skjorte, blå habitbukser og sorte laksko.

Inden dørene blev lukket, blev sigtelsen mod manden læst op.

Den 52-årige russer rejste sig straks op fra stolen og stod skoleret.

Men dommeren fortalte, at han ikke behøvede at rejse sig hver gang, at der blev talt i retten. Russeren satte sig ned igen, da tolken havde oversat dommerens ord.

Ifølge sigtelsen har manden forsøgt at svindle sig til 3,5 milliarder dollar, hvilket svarer til knap 27 milliarder danske kroner, da han først sendte en e-mail til Nationalbanken 17. oktober.

Dagen efter skulle han have sendt en e-mail til en ansat i banken og direktøren for Finansiel Stabilitet, hvor han ifølge politiet sendte et falsk dokument med titlen 'Bank Confirmation letter' underskrevet af direktøren for Finansiel Stabilitet.

Samtidig sendte han et andet dokument med titlen 'Deposit Agreement', der skulle bevise, at han skulle have udbetalt 3,5 milliarder dollar.

19. oktober mødte den russiske statsborger ifølge Københavns Politi op ved Nationalbanken i København for at få udbetalt de mange milliarder.

Her havde han angiveligt medbragt en stak papirer, en tolk og sit krav.

Men lige lidt hjalp det.

For Nationalbanken anmeldte manden til politiet for dokumentfalskneri.

Han blev anholdt fredag 15.30 af Københavns Politi.

Den russiske mand ville gerne afgive forklaring i retten, men den bliver nu afgivet bag lukkede døre.