Efter at have trykket for hårdt på bilens speeder gentagne gange har den tidligere cykelstjerne og nuværende TV2-kommentator Rolf Sørensen fået frakendt kørekortet. Rolf Sørensen og hans advokat vil anke sagen til Landsretten.

Rolf Sørensen var i sin aktive karriere som cykelrytter en af de hurtigste ryttere i feltet med stribevis af meriterende sejre i klassikere som Flandern Rundt, Liege-Bastogne-Liege og han vandt også på flere etaper i Tour de France. Men det tyder på, at cykellegenden også har hang til fart, når han sætter sig bag rattet i sin Fiat 500 i.

Torsdag den 2. juni afgjorde Retten i Odense, at Rolf Sørensen skal frakendes kørekortet ubetinget i seks måneder efter at have fået tre klip for fartforseelser i løbet af en periode på tre år. Derudover skal den kendte TV2-kommentator betale en bøde på 3.000 kr. eller i fængsel i seks dage. Det fremgår af en udskrift af dombogen fra Retten i Odense, som BT er i besiddelse af.

Rolf Sørensens advokat Nick Langschwager bekræfter over for BT, at hans klient er blevet dømt.»Rolf er ked af det og ærgerlig over det, for han bruger sin bil meget i forbindelse med sit arbejde. Og han er altså ikke én, der ligger og ræser på vejene i sin Fiat 500. Han har ikke kørt vanvidskørsel på noget tidspunkt,« siger Nick Langswager og tilføjer:

»Men det er selvfølgelig sådan, at hvis man har forbrudt sig imod færdselsloven, så må man tage konsekvensen af det. Det er Rolf helt klar over.«

Forseelsen, der kom til at koste Rolf Sørensen kørekortet, fandt ifølge dombogen sted den 11. maj sidste år, hvor cykellegenden ræsede af sted med mindst 92 km/t. på Svendborgvej i Odense, hvor fartgrænsen er 60 km/t. Det er en overskridelse på mere end 30 procent, og eftersom Rolf Sørensen den 25. oktober 2012 fik en betinget frakendelse af føreretten og siden havde fået yderligere et klip i kørekortet, rammer hammeren denne gang ekstra hårdt.

Torsdag forklarede Rolf Sørensen i retten, at han ikke erindrer den pågældende tur, da han ’80-90 gange årligt’ kører til Odense.

Men det billede, han modtog med posten efter at være røget i en af de berømte og berygtede fotofælder, er af ham, og Rolf Sørensen erkender på den baggrund, at han er skyldig i fartovertrædelsen.

Flere overtrædelser

Ifølge dombogen har Rolf Sørensen en stribe af brud på færdslesloven på CVet.  I januar 2009 kostede en hastighedsovertrædelse Rolf Sørensen en betinget frakendelse af kørekortet, men da han holdt sig på dydens vej de følgende tre år, mistede han ikke retten til at sætte sig bag rattet.

Men i 2012 var den gal igen. To gange endda. Den 25. oktober fik Rolf Sørensen frakendt kørekortet betinget efter brud på færdselslovens paragraf 4, stk. 1, som omhandler overtrædelser af anvisningerne i trafikken såsom færdselstavler og afmærkninger på kørebanen.Blot en uge senere faldt Rolf Sørensen ifølge dombogen i samme fælde igen, så da han blev knaldet med alt for høj fart af en fotofælde på Svendborgvej i Odense den 11. maj i fjor, kom det dyre tredje klip i kørekortet.

Sidst Rolf Sørensen havnede i politiets sorte bog var ifølge dombogen den 19. oktober sidste år, hvor han angiveligt kørte for stærkt i en byzone med en fartbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Anker dommen


I samråd med sin advokat har Rolf Sørensen dog valgt at anke torsdagens dom på seks måneders ubetinget frakendelse af kørekortet, da de bestrider flere af forholdene.

»Der er nogle omstændigheder og oplysninger i sagen, som retten ikke har taget stilling til. Vi mener, der er et mismatch mellem tiltalen og indholdet i Rolf Sørensens straffeattest, og derfor vil vi anke sagen til Landsretten,« siger Nick Langschwager og tilføjer, at anken endnu ikke er blevet indgivet. Det sker i slutningen af denne uge eller i begyndelsen af næste, oplyser han.Indtil Landsretten har taget stilling til skyldsspørgsmålet, kan Rolf Sørensen derfor fortsætte med at køre fra villaen i Vedbæk til TV2s studier på Kvægtorvet i Odense, hvor han ofte kommenterer cykelløb som ekspert.

BT har gentagne gange kontaktet Rolf Sørensen for en kommentar til dommen, men han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Klar til tour – uden kørekort

Selv hvis Landsretten skulle stadfæste dommen fra Retten i Odense, og Rolf Sørensen dermed mister kørekortet i et halvt år, får det ingen betydning for hans ansættelse på TV2. Det siger kanalens sportschef Frederik Lauesen.

Uanset hvad vil Rolf Sørensen være en del af kanalens populære Tour-trekløver sammen med Dennis Ritter og Jørgen Leth, når det går løs på de franske landeveje til sommer.

»Det får ingen konsekvenser for Rolfs ansættelse eller rolle under Tour de France, idet han ikke selv kører bilen, når kommentatorerne skal fra målby til målby under Touren,« siger Frederik Lauesen til BT og fortsætter:

»Det er selvfølgelig altid alvorligt, hvis en person får frakendt kørekortet, men da der her er tale om en privat sag, har jeg ikke yderligere kommentarer.«

Hvis dommen bliver stadfæstet i Landsretten, må Rolf Sørensen i et halvt år ikke køre bil eller andre køretøjer, hvortil der kræves kørekort – bortset fra en lille knallert. Men i så fald kommer den tidligere cykelstjerne næsten hurtigere frem ved egen pedalkraft.

Især nu hvor han netop er kommet hjem fra optagelserne af ’Rolf & Ritter på Tour’, hvor de to kommentatorer prøver kræfter med flere af de barske stigninger i dette års Tour de France.