Butikkerne har nu sikret sig så godt, at antallet af røverier i butikker falder. Til gengæld henter røverne i stedet deres udbytte på gaderne.

Stadig færre medarbejdere i butikker og på servicestationer står ansigt til ansigt med en røver. Mængden af røverier er i 2011 faldet med knap 15 procent sammenlignet med 2010, skriver Dansk Handelsblad.

Antallet af røverier mod forretninger begyndte at falde i 2010, og tendensen fortsatte altså året efter. Et specialudtræk fra Rigspolitiets statistik viser, at i perioden 2009 til 2011 faldt antallet hele 26 procent på landsplan.

Men det betyder ikke, at flere røvere har bevæget sig ind på dydens smalle sti. Nu går de i stedet efter folk på gaden, hvor flere bliver udsat for gaderøverier, mener vicepolitiinspektør og efterforskningsleder ved Københavns Politi, Tommy Keil.

- Jeg har ikke videnskabeligt bevis på, at de forbrydere, der tidligere ville have røvet en butik, nu laver et gaderøveri, men det er da en tanke. Billedet ændrer sig hele tiden i takt med, at sikringen bliver bedre nogle steder, og det er i hvert fald de samme typer, som begår gaderøverierne, siger han til Dansk Handelsblad.

Det er især butikker i Københavns politikreds, hvor antallet af butiksrøverier er faldet, nemlig hele 27 procent i 2011. Til gengæld oplever københavnerne 28 procent flere gaderøverier.

BNB