En brandmand blev alvorligt kvæstet natten til mandag, da han sammen med en kollega forsøgte at slukke en brand. (Arkivfoto)
En brandmand blev alvorligt kvæstet natten til mandag, da han sammen med en kollega forsøgte at slukke en brand. (Arkivfoto) Foto: Midtjyske Medier
En brand på en landejendom ved Viborg udviklede sig dramatisk natten til mandag, da en brandmand blev alvorligt kvæstet.

Ejeren af en nedlagt landejendom i Sønder Rind ved Viborg vågnede kort efter klokken et og opdagede, at hans hus var fyldt med røg. Han flygtede ud af bygningen og slog alarm.

- Da vores folk kommer derud, er der ingen flammer, men bygningen er fyldt med røg.

Det fortæller brandchef i Viborg, Henning Holm Johansen, til bt.dk.

To hold af røgdykkere trængte ind i bygningen for at finde ud af, hvor røgen kom fra. Da det første hold på to mand var på vej op af en trappe til førstesalen, eksploderede et eller andet foran dem, og de blev forbrændt.

- Der er formentlig tale om en røggas-eksplosion, fordi huset er fyldt med røg. De to røgdykkere tumler ned af trappen og ud på gårdspladsen, hvor deres kolleger straks sørger for at få dem nedkølet, fortæller Henning Johansen.

HAR DU OPLYSNINGER ELLER BILLEDER? SKRIV TIL 1929@BT.DK


Især den ene brandmand blev alvorligt kvæstet. Han fik andengradsforbrændinger på begge arme, på halsen og bag på benene.

- De meldes begge uden for livsfare, men det første røgdykker blev alvorligt forbrændt på begge arme, så lægerne har lagt ham i kunstig koma, mens de behandler ham, siger Henning Holm Johansen.

Selv om røgdykkernes dragter klarede flammerne, var varmen fra eksplosionen så kraftig, at brandmændene alligevel pådrog sig alvorlige forbrændinger. Heldigvis har ingen af dem indåndet nogle af de farlige gasser fra røgen, oplyser brandchefen.

Brandteknikere skal nu se nærmere på årsagen til branden, og selv om brandchefen ikke kan sige noget med sikkerhed, før deres undersøgelser ligger klar, samler mistanken sig mod noget elektronisk udstyr på et børneværelse.

- På nuværende tidspunkt kan vi bare se, at branden er kraftigst i den ene, hvor børneværelset ligger, fortæller brandchefen.

Til alt held var der ingen børn i huset, da røgen og ilden brød ud. De var blevet afleveret hos deres mor samme aften.

Stuehuset blev hårdt medtaget under branden og endte - med brandchefens ord - med at brænde helt ned.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.