En 25-årig rockerstikker blev fredag i dybeste hemmelighed idømt 12 års fængsel i Københavns Byret. Han fik rabat på grund af sin hjælp til politiet.

En 25-årig mand med tilknytning til Hells Angels blev fredag i hemmelighed idømt 12 års fængsel for medvirken til fem forskellige drabsforsøg i den verserende bandekrig.

Manden sættes i forbindelse med nogle af de mest centrale skudepisoder i København, og dertil kommer et planlagt attentat på en af lederne af Blågårds Plads Banden, kaldet Lille A. Et attentat, der blev forpurret.

Dommeren i Københavns Byret gav den 25-årige rabat, fordi han helt usædvanligt har valgt at lægge kortene på bordet og fortælle om andre Hells Angels-rockeres roller i skudepisoderne.

Det er angiveligt hans forklaringer, der tidligere i år førte politiet på sporet af en af Hells Angels' mest fremtrædende figurer, Brian Sandberg, der lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for to drabsforsøg på kriminelle rivaler.

Tidligere i år måtte den 25-årige sangfugl beskyttes af et stort antal politifolk, da han bag dobbelt lukkede døre afgav forklaring i retten i forbindelse med de mange drabsforsøg i den københavnske bandekonflikt.

/ritzau/