Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Det hele er lort. Jeg har ikke bedt om det her. Jeg har en død mand i køkkenet, som jeg har slået ihjel. Jeg har kæmpet for mit liv. Jeg har pludselig noget med rockere at gøre. Jeg har en såret mand, som jeg ikke ved hvem er. Min kone kan komme hjem. Mine børn kan komme hjem fra skole når som helst med maveonde. Hvad fanden skal jeg gøre?«

Torsdag falder der dom i en makaber sag fra Københavns Vestegn. Den 34-årige serber, Darko, er tiltalt for at dræbe Satudarah-rockeren Kevin Joel Andersen og beordre hans ven til at partere liget. Darko erkender, at have dræbt rockeren, men hævder at det skete i selvforsvar. Her er hans historie.

Kufferten

En cyklist på mountainbike kom kørende af Hold-an Vej i Ballerup. Han plejede ikke at køre den vej, men 6. september 2016 drejede han ned af en blind grussti for at se, om andre mountainbike-entusiaster havde lavet nye ruter i Vestskoven.

Få meter nede ad stien fik han øje på noget, der fik ham til at standse og stige af cyklen. I det høje græs lå adskillige kufferter og blå Ikea-poser, som nogen havde efterladt. Af nysgerrighed åbnede han den ene kuffert, men da han havde lynet den ti centimeter op, så han noget, der fik ham til at springe tilbage.

»Jeg ser, hvad jeg synes ligner et hoved, der ligger i en pose. Jeg kan se nakken eller sådan noget,« fortæller cyklisten mere end et år efter.

Historien fortæller han i et retsmøde, hvor den 34-årige serber, Darko, er tiltalt for drab, grov vold, frihedsberøvelse, ulovlig tvang og usømmelig omgang med lig. I poserne, som cyklisten fandt, lå det parterede lig af Satudarah-rocker Kevin Joel Andersen.

Spillefuglen

Darko er en to meter høj, bredskuldret serber med karseklippet hår og et stort, violet modersmærke under venstre øje. Han er iført håndjern, da han bliver ført ind i retssal 304 ved retten i Glostrup af fire betjente med automatvåben. I retten må den store mand flere gange tørre tårer væk fra øjnene, mens han fortæller den historie, der her bliver gengivet.

Darko har rødder i Montenegro, men har boet hele sit liv i Danmark. I sensommeren 2016 boede han i en fireværelsers lejlighed i Ballerup sammen med sine tre børn og sin højgravide kone. Udover at være familiefar, er Darko også ludoman. Siden han var ung, har han spillet om penge på alle tænkelige måder.

I 2016 havde han opbygget en spillegæld på 50.000 kroner til et nært familiemedlem.

»Det var særlig pinligt at skylde penge til dette familiemedlem, og der var gået rigtig lang tid,« fortalte han i retten.

Rockeren

Darko og Kevin var venner. De havde kendt hinanden i syv-otte år, og talte sammen hver dag. De spillede fodbold sammen og så fodbold i fjernsynet.

Kevin var fuldgyldigt medlem af rockerklubben Satudarah, og var lige blevet løsladt fra fængslet i december, men vennens rockerforbindelser generede ikke Darko. På det tidspunkt så han ham som en ven, og ikke som en rocker.

Darko fortalte vennen om sin gæld til familiemedlemmet, og ifølge Darko tilbød Kevin at låne ham 55.000 kroner. Serberen tog imod lånet og betalte det meste af sin gæld ud til familiemedlemmet, med undtagelse af et mindre beløb som han brugte på at spille oddset. Aftalen var, at han skulle betale pengene tilbage hurtigst muligt.

Kevins kæreste, Andrea, var ikke glad for, at Kevin hang ud med Darko. Hun har selv serbiske rødder, og fra andre serbere i Ballerup havde hun hørt ét og andet om den spilleglade mand.

»Darko har et ry. Han tager røven på folk for at redde sin egen røv. Har var ikke en, man skulle hænge ud. Det sagde jeg også til Kevin: Pas på hvad du laver med Darko. Du kan ikke stole på ham,« fortæller hun i retten, hvor hun bekræfter, at Darko havde en gæld til Kevin.

Korsørdrengen

Kevin blev utålmodig efter at få sine penge, men Darko havde en plan: En mand i Korsør skyldte ham 30-40.000 kroner for et ur, og med de penge ville han betale rockeren. Darko nægter at fortælle politiet navnet på manden i Korsør, og i retten bliver han derfor omtalt som “Korsør-drengen”.

Det lykkedes Darko at få 10.000 kroner fra Korsør-drengen, men Kevin ville have alle sine penge. Nu.

»Tonen blev mere hård. Han kaldte mig løgner og andre ting,« fortæller Darko om en af de mange samtaler han havde med Kevin om gælden.

Da han stadig ikke kunne betale rockeren, slukkede han sin telefon og udeblev fra deres aftaler. Det gjorde Kevin mere vred. Han insisterede på selv at opkræve gælden fra Korsør-drengen. Darko forklarer i retten, at han ikke ville “sende en rocker til Korsør”, og derfor planlagde han et skuespil, der skulle narre Satudarah-rockeren.

Kuverten

Hen mod 29. august lykkedes det Darko at skaffe 16.500 kroner. Om morgenen – efter at have kørt sine børn i skole og institution - lagde Darko en kuvert med 15.000 kroner i sin egen postkasse. Derefter ringede han til Kevin og bildte ham ind, at Korsør-drengen havde lovet at komme forbi Darkos lejlighed og lægge pengene i postkassen. Da Kevin senere ankom til lejligheden havde han en ven med, den 21-årige araber, K., som Darko aldrig at have mødt før.

I opgangen åbnede Darko postkassen foran Kevin og K.

Han trak kuverten ud og lod som om han blev glædeligt overrasket – vel vidende at kuverten ikke indeholdt det fulde beløb, han skyldte. De tre mænd gik op i lejligheden for at åbne kuverten, men da Kevin så, at der kun var 15.000 kroner i kuverten, gik han - ifølge Darko - fuldstændig amok.

Slagsmålet

Darko sad i sofaen, da et hårdt slag ramte ham på siden af hovedet. Darko forklarer, at han reagerer instinktivt ved at slå rockeren tilbage. De to mænd råbte det danske sprogs værste gloser til hinanden, og så brød helvede løs.

Darko forklarer i retten, at Kevin løb ud i køkkenet, og at han selv løb efter. Da han kom derud stod Kevin med en stor køkkenkniv i hånden:

»Han står med kniven fremme og truer mig. Han råber, at han vil slå mig ihjel,« fortæller Darko i retten.

I et split sekund gik han frem mod rockeren og greb fat med venstre hånd om kniven, så han fik en dyb flænge i hånden. De to mænd væltede om på gulvet, hvor det lykkedes Darko at tildele rockeren flere slag. Darko kom på benene og tog selv en kniv fra køkkenet.

I nogle sekunder stod de to mænd – ifølge Darkos forklaring – over for hinanden med et skridts afstand. Så svingede Darko kniven.

Knivene

»Et pletskud fra OBH«. De ord brugte Darko i en politiafhøring til at beskrive det dødelige knivstik, der ramte Kevin i nakken. Kevin sank sammen på gulvet. Livløs. Darko var ikke i tvivl om, at han var død, men fortsatte alligevel med at hugge og skære i rockeren.

Nogle gange med åbne øjne, andre gange med lukkede øjne. Obduktionen viste, at Kevin havde 46 kniv-læssioner.

I retten fremviser anklageren adskillige knive, hvoraf flere var bøjede og knækkede.

Darko fandt også en dyb, teflonbelagt pande som han brugte til at tæve den døde rocker. Han stoppede først, da en stemme råbte:

»Stop, stop, stop, det er nok.«

I sin blodrus havde han glemt den tredje mand i lokalet.

Gidslet

Da de kom ind i lejligheden havde 21-årige K. stillet sig i stuen med korslagte armen. Nu løb han mod lejlighedens udgang, men Darko indhentede ham og fangede ham i et halsgreb. Under tumulten stak Darko ham to gange i nakken. Den 21-årige fik vristet sig løs og væltede om i en seng i et af lejlighedens soveværelser.

»Han lavede cykleben for at prøve at få mig væk. Jeg råber til ham, at jeg ikke vil slå ham ihjel. Da han er faldet til ro forklarer jeg ham: Du bliver nødt til at give mig tid til at finde ud af, hvad der skal ske. Han vil bare leve. Han bliver ved med at sige, at han vil leve,« fortæller Darko.

Han erkender at have stukket K. med kniven. Han erkender også, at have skåret begge hans mundvige om, men kan ikke rigtige forklare, hvordan og hvorfor, han gjorde det.

Skamferingen var begyndelsen på K.s mareridt. I de næste seks døgn holdt Darko ham indespærret i lejligheden mod hans vilje og tvang ham til de mest uhyrlige ting.

Parteringen

Darko beskriver sin tilstand på daværende tidspunkt som panisk. Adrenalinen pumpede i hans krop og en million tanker myldrede i hovedet på ham:

»Det hele er lort. Jeg har ikke bedt om det her. Jeg har en død mand i køkkenet, som jeg har slået ihjel. Jeg har kæmpet for mit liv. Jeg har pludselig noget med rockere at gøre. Jeg har en såret mand i lejligheden, som jeg ikke ved hvem er. Min kone kan komme hjem. Mine børn kan komme hjem fra skole når som helst med maveonde. Hvad fanden skal jeg gøre?«

Darko tog en drastisk beslutning. Med kniven peget mod 21-årige K, beordrede han ham til at gå ind på badeværelset og tage sit tøj af. Derefter beordrede han ham til at hjælpe sig med at bære liget af den døde rocker ind på badeværelset. Han havde taget en drastisk beslutning.

»Jeg. Beder. Ham. Om. At. Skære. Benene. af,« sagde Darko langsomt i retten. Et ord ad gangen. Som om sætningen næsten er umulig at sige.

Selve parteringen tog ifølge Darko mellem en halv time og 45 minutter. Selvom det var K. der forestod parteringen, påtager Darko sig det fulde ansvar.

Kvinderne

Mens den 21-årige K. var låst inde på badeværelset med sin døde kammerat og en kniv, foretog Darko flere telefonopkald. Det første opkald var til et LTF-medlem i Kokkedal. Det næste var til hans egen gravide kone. Han bad hende hente børnene i skole og institution og tage hen til svigermor.

»Jeg siger, at vi har gæster, og at vi har brugt for at slappe af. Det er svært, for hun er højgravid og fyldt op med hormoner. Vi skændes. Jeg siger: Jeg kan ikke være der for dig. Du må tage over til din mor. Det er svært, for vi har tre børn,« fortæller Darko, der fastholder at hverken konen eller andre udover ham selv og K. var oppe i lejligheden i løbet af de næste seks dage.

Om aftenen den 29. august var Andrea begyndt at blive rigtig nervøs. Kevin plejede slukkede aldrig sin telefon uden at sige det, og nu havde den været slukket i timevis.

Hun sov i sin mors lejlighed, der også ligger i Grandtofteparken, og fra lejlighedens altan kunne hun se lige over i Darkos lejlighed.

K.s søster begyndte også at blive urolig og ringede til politiet for at melde sin bror savnet.

Skuespillet

Darko var rådvild. Han frygtede, hvad der ville ske, hvis Satudarah fandt ud af, at han slået et af deres medlemmer ihjel. Derfor turde han ikke slippe K fri.

»Jeg er ikke bange for politiet. Jeg er bange for rockerne. De er farlige. Alt kan se. Jeg er bange for, at der pludselig står 100 mand uden for min lejlighed,« forklarer Darko i retten.

Den 29. august fik hverken Darko eller K. noget at spise, men dagen efter indså Darko, at de måtte have mad. For selv at komme ud af lejligheden opførte han et skuespil for K.

»Jeg dækkede nøglehullet og dørsprækken til med viskestykker. Så sagde jeg til ham: Nu kommer der en af mine venner, og hvis du siger den mindste lyd, kommer han ind på badeværelset og slår dig ihjel,« forklarede han i retten.

Darko bankede på hoveddøren, åbnede den op og talte serbisk for at narre den 21-årige til at tro, at en anden serber var ankommet til lejligheden.

Derefter gik han ned i Hedegårdscenteret for at købe pizza og skraldesække.

Rengøringen

Darkos lejlighed var smurt ind i blod. Der var blod i køkkenet, der var blod i gangen, der var blod i soveværelset og der var blod på badeværelset, hvor K. havde parteret rockeren.

Darko ledte panisk efter et sted at gøre af ligdelene. I entreen fandt han nogle kufferter og Ikea-poser. Kevins torso var for stor til, at den kunne være i kufferten, og derfor beordrede han K. til at skære et ekstra stykke af, hvormed liget blev delt i fire. Ligdelene pakkede han ind i plastiksække og ned i kufferterne og ikeaposerne, som han lagde i en hyndeboks på altanen.

Dernæst skulle sporene fjernes i lejligheden. Darko satte K. til at gøre rent, mens han selv gik efter ham med kniven.

»Jeg fandt blod i skufferne. Jeg fandt blod i ovnen. Det har fløjet rundt med blod,« fortæller Darko i retten.

Darko tog store skraldesække og fyldte dem med ting fra lejligheden, der var ødelagt af blod. Senere smed han skraldesækkene ud i containere forskellige steder på Vestegnen.

Bøffen

I de næste dage holdt Darko den 21-årige indespærret på badeværelset. Darko hævder selv, at han gav den 21-årige en madras og en hovedpude. Når han syntes, at K skulle sove, slukkede han lyset, så der var mørkt på badeværelset. Ind i mellem fik den 21-årige lov til at komme ud og ryge en smøg og trække frisk luft, men hver gang var de to mænd adskilt af et langt knivblad, der hvilede i Darkos store næve.

Under tilfangetagelsen gik Darko flere gange i bad. Det foregik ved, at K. sad på toilettet, mens Darko stod under bruseren iført boksershorts og truede K. med kniven.

Darko hævder, at han på intet tidspunkt havde til hensigt at dræbe den 21-årige, og at han efter omstændighederne behandlede ham godt.

»Han har fået noget at drikke. Han har fået vand, han har fået saftevand, han har fået Rynkeby, han har fået Faxe Kondi. Han har fået alt, jeg havde i huset,« sagde serberen.

På et tidspunkt stegte han bøffer til sin fange, men K. nægtede at spise. Til politiet har K. forklaret, at han ikke turde spise bøfferne af frygt for, at de var forgiftede. Men Darko tvang ham til at spise, selvom hans mundviger var skåret op:

»Han skulle have noget at spise. Jeg skar bøffen ud, stak gaflen i og sagde: Kom, så spiser du«.

Rygterne

30. august havde politiet både fået en anmeldelse fra Andrea og fra K.s søster. Der tilgik også politiet oplysninger om, at Darko på en eller anden måde havde noget at gøre med de to mænds forsvinden.

En betjent fra Vestegnens Politi, der kendte Darko fra tidligere sager, fik telefonisk kontakt til Darko og bad ham komme til afhøring. Darko lovede at komme ned på politistationen i Albertslund, men han dukkede aldrig op.

I det kriminelle miljø i Ballerup begyndte der at gå rygter om Darko, Kevin og K. Rygterne fandt vej til Darko, der havde både telefonisk og personlig kontakt med flere personer, mens gidseltagning stod på.

»Jeg følte at hele verden vidste, at jeg havde slået en mand ihjel,« fortæller Darko i retten.

Han besluttede sig for, at gidseldramaet måtte slutte.

Skoven

Stedet hvor Kevins lig blev fundet, ligger under en kilometer fra Darkos lejlighed i Hedeparken. Hvordan liget blev fragtet derhen, er ikke klart belyst. Darko hævder, at han selv kørte liget derhen i sin egen bil. Han fastholder, at ingen andre personer var oppe i lejligheden, at ingen kendte til drabet på Kevin og og at ingen andre hjalp ham med at bortskaffe liget.

Den forklaring bestrider anklagemyndigheden. De mener, at Darko fik hjælp af ukendte gerningsmænd til at gemme liget. I Darkos bil blev der ikke fundet et eneste DNA-spor fra Kevin og K. har forklaret, at han så flere maskerede mænd der talte serbisk oppe i lejligheden. Darko har overfor politiet afvist at medvirke i en rekonstruktion, hvor han kunne udpege stedet, hvor liget blev fundet. Det har givet politiet en mistanke om, at Darko slet ikke var med til at bortskaffelsen af liget.

K.s bil blev fundet udbrændt, og politiet mener, at den blev brugt til at fragte liget fra lejligheden til skoven.

Eftersøgningen

Andrea kunne ikke vente på, at politiet fik taget sig sammen til at lede efter Kevin, så hun indledte sin egen eftersøgning. Sammen med en af Kevins venner, kørte hun rundt flere steder, hvor hun vidste at Kevin og Darko havde været. Hun viste billeder af Darko og Kevin, men ingen havde set de to mænd for nyligt.

Da hun nogle dage senere så et stort antal betjente ovre ved Darkos lejlighed indså hun, at hendes kæreste var blevet udsat for en forbrydelse.

Afskeden

Om aftenen 4. september 2016 forlod Darko og K. lejligheden i Hedeparken. K. var iført noget af Darkos tøj og hans datters kasket. De satte sig ind i Darkos bil og kørte hen til det sted, hvor Darkos kone og børn opholdt sig.  Darko forklarer i retten, at det var lykkedes ham at overbevise K. om, at han ville køre ham hjem og sætte ham fri. Derfor blev K. siddende i bilen, mens Darko gik ind til sin familie.

»Det var ligesom at være med i en film. Jeg havde lyst til at fortælle min familie, at jeg havde slået en mand ihjel, men jeg gjorde det ikke. Jeg gik ind og kyssede mine børn, mens de sov, for jeg vidste ikke, om jeg ville komme til at se dem igen,« fortæller Darko.

Han kørte derefter K. til en station på Vestegnen, hvor han satte ham fri.

»Han beder mig om, at jeg skal stå ud af bilen og give ham et kram. Han er lykkelig for at leve. Han er lykkelig over, at jeg sætter ham fri. Så jeg giver manden et kram,« fortæller Darko i retten.

K. har forklaret noget andet til politiet. Han siger, at Darko trak ham tæt på for at sige, at han ville blive slået ihjel, hvis han sladrede til politiet. Efter at være blevet sluppet fri tog han til Herlev Hospital, hvor han bad om at komme til at tale med politiet.

Darko kørte hjem og tog et bad. Dagen efter meldte han sig selv til politiet.

6. september 2016 blev både Darko og K. fremstillet i grundlovsforhøret. Under retsmødet fik politiet meldingen om, at et parteret lig var fundet i Vestskoven. K. er ikke længere sigtet for sin rolle i sagen. Det var planen, at han skulle vidne mod Darko i mandags, men hans bistandsadvokat oplyste, at han udeblev fra retsmødet, fordi hans psykiske tilstand er for dårlig til, at han kan vidne.

Der ventes at falde dom i sagen 7. december.

Sådan gjorde vi:

Artiklen er baseret på den forklaring, Darko gav under to retsmøder ved retten i Glostrup 24. og 27. november. Oplysninger, som anklager Morten Frederiksen har fremlagt under retssagen indgår også i artiklen, ligesom der er medtaget oplysninger, der stammer fra vidneudsagn fra Kevin Joel Andersens kæreste Andrea. Retssagen fortsætter mandag, hvor der kan komme oplysninger frem, der modsiger Darkos forklaring. Anklagemyndigheden bestider, at Darko dræbte Kevin i selvforsvar, og flere gang har Morten Frederiksen spurgt den tiltalte, om drabet skyldtes en narkohandel, der gik galt.

Andre læser også