- Hvilken finger vil du have klippet af?

Sådan lød det brutale spørgsmål til en 28-årig mand i Jyderup ved Holbæk torsdag aften, da han i sit stråtækte hus på Hejrebjergvej fik besøg af to rocker-lignende typer. De var bevæbnet med både en pistol og en lille grensaks.

Da manden nødtvungent valgte sin venstre lillefinger, klippede gerningsmændene den af.

Den ene af dem havde også medbrakt en sort dunk med formentlig benzin, som kort efter blev brugt til at sætte ild til det stråtækte hus.

Baggrunden for den brutale inkasso-forretning er ifølge Midt- og Vestsjællands Politi et spørgsmål om narkogæld, der skulle inddrives.

Politiet fik i første omgang kun melding om branden i Jyderup, da der via alarmcentralen 112 blev slået alarm kl. 20.29 torsdag aften.

En nabo undrede sig over et lysskær fra stedet i aftenmørket, og da politi- og brandfolk nåede frem stod det klart, at den stråtækte ejendom ikke stod til at redde. Huset var nærmest overtændt, men der var ingen personer til stede.

Derfor regnede politiet i første omgang med at vende tilbage til stedet fredag med kriminalteknikere  i et forsøg på at fastlægge brandårsagen.

Ved den efterfølgende efterforskning kom det imidlertid frem, at to rockerlignende mænd havde opsøgt husets 28-årige mandlige beboer, der selv var i selskab med to mandlige bekendte. Alle tre blev truet af de to rocker-typer, inden den 28-årige fik klippet det yderste led på sin venstre lillefinger af.

- Umiddelbart efter har den forurettede selv held til at samle stumpen op, og han medbringer den til skadestuen i Holbæk, hvor vi senere på aftenen får kontakt til ham. Det viste sig desuden, at det ikke kunne lade sig gøre at sy det afklippede fingerled på igen, siger politiinspektør Svend Foldager fra Midt- og Vestsjællands Politi til bt.dk.

Han betegner sagen som "meget grov" og oplyser, at der forud for fingerafklipningen tilsyneladende har været et forløb af en vis varighed mellem parterne, som politiet dog ikke har haft forudgående kendskab til.

De to rockerlignende gerningsmænd beskrives som:

A: mand, i 30’erne, ”pumpet” skaldet eller lyst karseklippet hår, bred kæbe og tyrenakke

B: mand, 18-25 år, mindre end A i højde og drøjde, kort nyklippet hår, muligt en tatovering op ad siden af halsen.

Efter at have klippet fingerleddet af den 28-årige, beordrede de ham og hans to venner til at gå ud ad bagdøren, mens de to gerningsmænd selv gik ud ad fordøren. Da de tre forurettede kom om til fordøren, var der flammer ud af vinduerne, og derfor mente de, at gerningsmændene måtte have hældt benzin ud i huset og antændt det.

Gerningsmændene var forsvundet fra stedet, da de tre forurettede kom om til fordøren, og det vides ikke, hvordan de to rockertyper kom væk fra Hejrebjergvej, men det må formodes, at det er sket i en bil.

Et vidne har kort før gerningstidspunktet set en lille bil af ukendt mærke, muligvis grålig eller blålig, der holdt parkeret tæt på gerningsstedet på Hejrebjergvej på et sted, hvor der normalt ikke bliver parkeret biler.

I den forbindelse er politiet meget interesseret i at komme i kontakt med vidner, der har set noget i forbindelse med branden torsdag aften eller har andre oplysninger, der kan føre til opklaring af sagen. Oplysninger til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller nærmeste politi på tlf. 114.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.