Politiet har fundet 70 kilo dynamit i en bagageboks på centralstationen i Malmø. Fem mænd blev søndag varetægtsfængslet efter fundet. To af dem er tidligere Hells Angels-rockere.

Dynamitten kunne have kostet mange menneskeliv og lagt store dele af centralstationen i ruiner, hvis den var blevet sprængt ved et uheld.

De to rockere blev anholdt kl. 13.25 i torsdags, mens de var ved at placere dynamitten i bagageboksen. Malmø Tingsret varetægtsfængslede rockerne i dag sammen med tre mænd på 46, 40 og 27 år.

Dynamitfundet skete efter flere bombeattentater i det kriminelle miljø i Malmø det seneste år. I april blev en bekendt til den ene rocker anholdt med 90 sprængkapsler i hans lejlighed i Malmø.

Den ene rocker, 42, er tidligere medlem af Hells Angels. Den anden, 41, skal, ifølge avisen Sydsvenkan, være trådt ud af Hells Angels for et halvt år siden.

Jager bombemand
Politiet har længe haft mistanke om, at den 42-årige rocker havde et lager af sprængstof og det var tilsyneladende lang tids overvågning af ham, der gav resultat i torsdags.

Ifølge Sydsvenskan har de to rockere stået på det svenske rigspolitis "top 100" liste over landets farligste kriminelle.

Inden dynamitten blev transporteret til centralstationen i Malmø blev den opbevaret i et hus i Vellinge lejet af den 46-årige mand, der også blev varetægtsfængslet i dag.

Ifølge Sydsvenskan jager politiet endnu en mand, der er ekspert i et bygge bomber. Han har været mistænkt for sprængstofattentater og mord. Han er også dømt for at have opbevaret kilovis af sprængstoffer i sit hjem i Malmø og for at have haft en færdig bombe i sin bil.

Politiet mener, at de 70 kilo dynamit skulle transporteres videre fra Malmø til Ôstergötland i Sverige.

Andre læser også