Hundredvis af den afdøde Martin Helbo Axelsens rockervenner kørte bag rustvognen fra klubhuset i Nørre Sundby til kirken, hvor ceremonien skal afholdes.
Hundredvis af den afdøde Martin Helbo Axelsens rockervenner kørte bag rustvognen fra klubhuset i Nørre Sundby til kirken, hvor ceremonien skal afholdes. Foto: Henning Bagger

I eftermiddag begraves Hells Angels-rockeren Martin Helbo Axelsen, der i sidste uge blev skudt og dræbt i Hobro, i Aalestrup Kirke nord for Viborg.

Rockere fra hele landet kører netop nu i en kæmpe kortege bag rustvognen fra klubhuset til kirken, hvor den kirkelige ceremoni skal afholdes.

Tidligere torsdag formiddag mødtes den afdødes venner ved Hells Angels klubhus i Nørresundby, som den 30-årige var tilknyttet.

Martin Helbo Axelsen mistede livet ved en skudepisode mandag den 9. juni omkring klokken 16.30 på Homarksvej i Hobro, hvor 32-årige RC bor. Sammen med en 38-årig kammerat var Martin Helbo Axelsen angiveligt mødt op på adressen for at drøfte af noget gæld, da RC trak et haglgevær og skød de to mænd.

Martin Helbo Axelsen afgik ved døden, mens den 38-årig blev livsfarligt såret. Den 32-årige blev kort efter anholdt og sagen efter blev han ved et grundlovsforhør i Retten i Aalborg varetægtsfængslet. Politiet har slået fast, at motivet til drabet var gæld, men har endnu ikke overblik over, hvem der skyldte hvem penge.

32-årige RC har tidligere haft forbindelse til rockermiljøet, men det ligger flere år tilbage. Hans kæreste har forklaret til TV2, at den 30-årig afdøde rocker havde afpresset RC, som havde forsøgt at få hjælp fra politiet.

- Jeg gik til politiet i torsdags, efter at vi havde fået den første opringning. Det var det eneste rigtige at gøre. Politiet lød meget indstillet på at hjælpe os og ville også gerne have et møde. Det lød, som om de kunne alle ting og var meget interesseret. Men det viste sig, at de ikke kunne tilbyde andet end en patrulje i nærheden og en diktafon i lommen, har kæresten fortalt til TV2.dk.

Ifølge Hells Angels pressetalsmand, Thomas Gramstrup, havde drabet ikke noget med en gæld til rockeren at gøre. Han siger, at det var den 38-årige, som ikke har anden tilknytning til rockermiljøet end sit venskab med den dræbte, der havde lånt et kontant beløb ud til den 32-årige.

- De havde via telefonen aftalt at mødes og aftale en ordning, helt udramatisk. Martin tog med derud, fordi han kendte dem begge, ikke fordi der var lagt op til en konflikt. Han havde badeshorts og flip-flops på, og det siger noget om, at han ikke havde forventet en konflikt af nogen art, sagde Thomas Gramstrup.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.