Succes- og skandaleskuespiller risikerer fængsel

Hér er successkuespilleren Robert Hansen på vej til politistation City på Halmtorvet i København. Dér blev han i går klokken 15.00 sigtet for vold.

Det skete under en afhøring hos kriminalpolitiet, hvor Robert Hansen blev afhørt om tumulterne på værtshuset Rosie McGee's på Vesterbrogade i København.

De fandt sted natten til 12. april i år, men først i går kunne Robert Hansen sammen med sin advokat Frank Wenzel afse tid til at lade sig afhøre af kriminalpolitiet om sagen.

Kriminalpolitiet valgte at sigte Robert Hansen for vold efter straffelovens paragraf 244, der i teorien kan give op til tre års ubetinget fængsel.

Kriminalpolitiet ønsker ikke at udtale sig om voldssagen.

»Jeg kan bekræfte, at vi har sigtet en 24-årig mand for vold begået på det diskotek, som du nævner, men, hvem han er, vil jeg ikke sige noget om,« siger chefen for kriminalpolitiet på Station City, kriminalinspektør Per Leo Jepsen til B.T.

Politiet bekræfter dog, at den sigtede nægter sig skyldig i den alvorlige sigtelse, der kan risikere at sende ham bag tremmer.

Kriminalpolitiets »materiale« mod Robert Hansen er vidneforklaringer, der betegnes som både ædruelige, belastende og seriøse.

Dertil kommer videoovervågningsbånd fra Rosie McGee's af voldsepisoden, der også skal være belastende for Robert Hansen.

Under afhøringerne i går erkendte den nu voldssigtede skuespiller, at han havde været indblandet i noget tumult på diskoteket, men han nægtede at have begået vold.

»Det er korrekt, at den sigtede har afgivet en forklaring, som jeg ikke vil komme nærmere ind på indholdet af. Nu skal vi måske afhøre et enkelt vidne til og så bliver sagen sendt til juridisk vurdering hos politiadvokaturen,« siger Per Leo Jepsen til B.T.

Kriminalpolitiet havde allerede i maj færdigefterforsket sagen, men Robert Hansens filmoptagelser og advokatens sommerferie bevirkede, at afhøringerne af den da voldsanmeldte skuespiller måtte udsættes til i går.

Efter en times forløb, kort før klokken 16, kunne Robert Hansen forlade politistationen igen, og han kan nu forvente at skulle møde i retten, hvis anklagemyndigheden, juristerne på Politigården i København, beslutter at rejse tiltale mod ham.

De tidligere narkosigtelser mod Robert Hansen behøver ikke at få nogen indflydelse på skuespillerens nyeste sag, hvis den ender med en volds-tiltale.

Robert Hansens nyeste in-fight med politiet, begyndte da en stærkt forslået sælger, Bastian Møller, 12. april i år mødte op hos politiet på Halmtorvet og anmeldte Robert Hansen for vold.

Anmelderen havde voldsomme hævelser i den ene side af hovedet og mærker efter spark på benene, og han var blevet behandlet på Københavns Amtssygehus i Gentofte.

Balladen tog fart, da Robert Hansen var på diskotek Rosie McGee's sammen med sin daværende kæreste Mira Wanting, som anmelderen Bastian Møller var kæreste med i halvandet år for en årrække siden.

Han fortalte dagen efter til B.T. om episoden:

»Jeg havde kun været på Rosie McGee's i ti minutter, da overfaldet skete. Jeg var sammen med min kammerat Daniel.

Vi hilste på Mira, der havde sin veninde Vicki med. Jeg snakkede slet ikke med Robert Hansen, da jeg blev angrebet, og jeg kender slet ikke Robert personligt,« fortale anmelderen.

»Der var tilbud på Cult-flasker ved køb af tre, og derfor havde jeg netop tre flasker i hånden, da jeg fik et voldsomt spark over benet efter at have hilst kort på Mira og Vicki.

Da jeg faldt, fik jeg yderligere to meget kraftige slag i hovedet. Der var adskillige vidner til overfaldet, som Mira var meget ked af, da hun sagde:

»Det må du meget undskylde,« fortalte Bastian Møller til B.T.

Han kunne også berette om, hvordan dørmændene straks satte Robert uden for døren og oplyste, at han fik karantæne fra stedet.

»Jeg har indtryk af, at Robert Hansen var påvirket af et eller andet,« sagde Bastian Møller bl.a.

sln@bt.dk