60.000 kroner om måneden, en Range Rover og indboet fra sit konkursbo.

Det var, hvad Klaus Riskær Pedersen fik i løn, da han i 2010 blev ansat som konsulent for firmaet Reboot Aps, selvom han afsonede en fængselsdom i Sønder Omme Fængsel.

Et selskab, der er ejet af Riskærs tre sønner.

Kort tid forinden den dømte finansmand blev ansat som konsulent, fik Reboot Aps ny direktør.

Og det var ham, der ansatte den fængslede finansmand.

»Jeg havde nogle samtaler med Klaus og hans ene søn. Sammen med Klaus havde vi udtænkt en ny forretningsidé, som jeg syntes lød meget spændende,« fortalte direktøren, der har en lang erhvervskarriere bag sig, i retten.

Den nu kendte politiker og tidligere forretningsmand er tiltalt for at have overtrådt et 14 år gammelt forbud, som han blev idømt i 2008, da han fik seks års fængsel og blev frakendt retten til at stå i spidsen for et selskab som direktør eller være med i et selskabs bestyrelse.

Et forbud politiet nu mener, at han har overtrådt i ti år.

Tilbage i 2010 skulle Reboot Aps opkøbe ejendomme, der skulle udlejes efter en ny form lejekontrakter, hvor lejen fulgte realkreditrenten.

Under afhøringen af direktøren var anklageren især interesseret i de lønninger, der blev udbetalt i firmaet.

»Det var kun mig som direktør og Klaus som konsulent.«

»Jeg fik ikke nogen løn som direktør, men jeg blev stillet i udsigt, at jeg ville kunne købe andele senere i ejendomme.«

Klaus Riskær Pedersen tog ordet på trappen foran Østre Landsret, onsdag 4. juni 2008, kort efter dommen på seks års fængsel. Her blev han også fradømt retten til at drive en virksomhed.
Klaus Riskær Pedersen tog ordet på trappen foran Østre Landsret, onsdag 4. juni 2008, kort efter dommen på seks års fængsel. Her blev han også fradømt retten til at drive en virksomhed. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

»Det var et startup-projekt. Her må man nogen gange forvente, at der ikke bliver udbetalt løn fra start af. Jeg gik med, fordi det var interessant, og vi havde udtænkt ideen sammen,« forklarede direktøren, der var ansat i to år.

Du fik ikke nogen løn, men Klaus Riskær Pedersen fik 60.000 kroner om måneden?

»Det er korrekt.«

Syntes du, at det var rimeligt?

»Givet Klaus' store erfaring og kapacitet, så var det på de vilkår favorable for selskabet. Jeg anså det som gevinst, at vi kunne ansætte ham som konsulent,« lød svaret.

Anklageren fremviste herefter den kontrakt, der blev udarbejdet, da den fængslede finansmand blev ansat.

Her fremgik det blandt andet, at Reboot Aps skulle købe en Range Rover fra Klaus Riskær Pedersens fallitbo. Samtidig skulle de også købe hele indboet i det konkursramte selskab.

»På det tidspunkt var det en god aftale. Klaus hjalp med mange ting, da vi snakkede om strategi, og han besigtigede ejendomme i forbindelse med henblik på køb,« fortæller direktøren.

Kort tid efter ansættelsen af den fængslede finansmand opstod der problemer med kontrakten, der var blevet udarbejdet.

»Kriminalforsorgen og kuratoren havde nogle indsigelser til den konsulentkontrakt, der blev lavet,« forklarede direktøren, der meget præcist kunne huske mange datoer og detaljer fra tiden som direktør.

Han understregede, at Riskær ikke havde adgang til firmaets bankkonto i Arbejdernes Landsbank.

Klaus Riskær Pedersen ønskede ikke at udtale sig i retssagen. Det fortalte hans advokat, Henrik Stagetorn, da sagen begyndte.

»Det er ikke min sag,« sagde Riskær kort til B.T., da han blev spurgt, hvorfor han ikke ville.

Retssagen er sat til at vare over fire dage, og dommen forventes at falde i februar.

Lyt til B.T.s kriminalredaktions nye podcast 'På Fersk Gerning' her eller der, hvor du normalt lytter til podcast: