Ved den danske grænse er alt, som det plejer. Selvom flere tusinde flygtninge i løbet af weekenden har sat fødderne på tysk jord, er situationen ved grænsen til Danmark uændret.

Hos politiet, som er ansvarlig for at registrere, identificere og transportere flygtningene, følger man situationen tæt. Der ligger ingen operationsplan, hvis flygtninge i tusindtal skulle strømme mod Danmark - ligesom tilfældet er andre steder i Europa - men man har en overordnet plan, lyder det fra Rigspolitiet.

»Det bekymrer jo os alle. Det er en ulykkelig situation, og selvfølgelig vil det kunne komme til at påvirke os i Danmark. Men det store pres i Tyskland påvirker ikke i øjeblikket situationen ved den dansk-tyske grænse og i Danmark,« siger Jørn Aabye, chefpolitiinspektør hos Rigspolitiets Politiområde, der dækker over National Udlændingecenter og har det overordnede tilsyn med udlændingearbejdet i Danmark.

Han understreger over for BT, at man hos politiet er i stand til at håndtere stigninger, hvis flere flygtninge end nu skulle finde vej til Danmark, men at flygtningestrømme i tusindtal ville kræve »justeringer«.

Læs også:

Søndag er flere end 8.000 flygtninge ankommet til Tyskland. Det sker efter Tyskland og Østrig lørdag valgte at åbne grænserne for de mange mennesker, der flygter fra krig og elendighed i blandt andet Syrien og Afghanistan.

Lørdag blev tusinder af flygtninge, der var blevet holdt tilbage af den ungarske regering, kørt med tog og busser til den østrigske hovedstad Wien, hvorefter de blev transporteret videre til München og andre tyske byer.

Læs også:

Ifølge chefpolitiinspektør Jørn Aabye har man før sommeren øget kontrollen i området omkring den dansk-tyske grænse, men ikke på selve grænsen. Det drejer sig om øjet kontrol på vejene og i togene, men den nye udvikling i tilstrømningen af flygtninge til Europa har ikke ændret den danske politiindsats.

De danske myndigheder regner med, at man vil modtage mellem 15.000 – 16.000 flygtninge i løbet af året, og den prognose er stadig uændret, lyder det fra chefpolitiinspektøren.

Læs også:

Natten til søndag et par timer efter midnat ankom det sidste tog med omkring 1000 flygtninge til Tyskland. Her blev de mange, mange flygtninge fordelt på modtagelsescentre, hvor de fik mad og rent tøj.

De østrigske myndigheder oplyser, at 9.000 mennesker lørdag krydsede grænsen mellem Ungarn og Østrig. Søndag er mængden af flygtninge på vej over grænsen svundet ind, oplyser østrigsk politi. De understreger dog, at mange personer stadig tager rejsen fra Ungarn mod Østrig og resten af Europa.