En anmeldelse om gruppevoldtægt ledte til, at tre indvandrerdrenge blev dømt og fængslet. Men det var løgn, erkendte pigen senere foran et snurrende, skjult kamera. I dag skulle pigen have været i retten, tiltalt for falsk anmeldelse og falsk forklaring, men sagen er blevet udskudt.

Grunden til udsættelsen er, at anklageren, Birthe Wirenfeldt, har brug for to dage til bevisførelsen i stedet for en.De tre drenge, Sharif Saloni, Mahmoud El-Abed og Mahmoud Walid Fathi, nåede at sidde i fængsel i mere end et år, før det blev opdaget, at den 15-årige pige havde løjet. Ifølge pigen var hun blevet udsat for en gruppevoldtægt på Fredericia Banegård i 2008, hvor Sharif Saloni havde voldtaget hende, mens hans to venner havde holdt hende fast.

LÆS OGSÅ:

Mens drengene sad i fængsel, tog Sharif Salonis bror, Mohammed Saloni, sagen i egen hånd og fik pigen til at indrømme, at det var løgn. Hun var ikke blevet voldtaget. Hvad hun ikke vidste var, at hendes indrømmelse blev filmet med skjult kamera af ham. Det er den videooptagelse, pigen skal forholde sig til, når hun møder op i retten. Fastholder forklaring

Hele episoden begyndte 13. september 2008 på Fredericia Banegårds toiletter. Ifølge pigens oprindelige forklaring, var hun blevet skubbet ud på toilettet af drengene, hvor hun blev voldtaget og udsat for anden kønslig omgang, mens hun var blevet holdt fast og løftet op på en håndvask.

Drengene blev efterfølgende både dømt i byretten og landsretten. Sharif Saloni fik to år og tre måneders fængsel for voldtægt, mens hans venner hver fik to års fængsel.Det var først i marts 2010, da videoen kom frem, at drengene blev løsladt. Broderen havde fået kontakt til pigen på Facebook, og han fik hende til at betro sig til ham. Hun besøgte ham derfor i hans hjem, hvor hun fortalte, at hun havde løjet.

Pigen blev derfor tiltalt for at have anmeldt en falsk voldtægt og for at have løjet om det i retten. Pigen fastholder dog ifølge Ritzau sin forklaring.

Sex for 20 kroner.
Ifølge Jyllands-Posten forklarede Sharif Saloni i 2008 i retten, at han havde haft sex med pigen. Det havde bare været frivilligt. Ikke en voldtægt. Faktisk havde pigen haft sex med ham mod betaling på omkring 20 kr. Men det troede dommerne dengang ikke på.

LÆS OGSÅ:

Ifølge senioranklager Birthe Wirenfeldt vil de kræve at pigen får en behandlingsdom.

- Vi vil have hende dømt for falsk forklaring. Samtidig er drengene ikke tilfredse med den erstatning, de har fået, siger Birthe Wirenfeldt.