Katrine Torstensen reddede sig i land efter Præstø-ulykken (arkivfoto)
Katrine Torstensen reddede sig i land efter Præstø-ulykken (arkivfoto) Foto: Claus Bech

Vil, du have en pause, spurgte dommeren den stærkt berørte og grædende pige, Katrine Torstensen. I retten i Nykøbing, havde hun lige genfortalt om rædselsformiddagen 11. februar 2011, hvor en dragebåd med 13 elever og to lærere kæntrede på Præstø Fjord

I alt fik syv elever hjertestop, men blev genoplivet, og en lærer - Michael Jørgensen - døde ved ulykken. Katrine var en af de få elever der selv formåede at redde sig i land efter den fatale sejltur. Da båden kæntrede, landede hun inde under båden.

SE VIDEOEN: Line bad til Gud, da hun lå i vandet

- Jeg husker mit halstørklæde og svømmevest er ved at kvæle mig. Jeg prøver at dykke, men rammer op i båden og puster al luften ud, forklarede Katrine Torstensen.

- Da jeg kommer op på den anden side, er der panik i folk. Jeg hiver Karoline (en af de andre elever, red.) med op på båden, men så siger Michael (den afdøde lærer, red.), at vi skal hoppe ned i vandet. Først skal vi have mod til at hoppe ned. Jeg siger 'kom' til nogle af de andre, men der er helt dødt i ansigtet på dem. Mig og Karoline svømmer sammen, og da vi når hen til en bøje, prøver vi at holde fast på den, men den er alt for glat, fortsatte hun.

Præstø-ulykken

De to elever svømmer sammen ind mod land og kommer ind på en af de andre elever, Nicklas Bøhm.

- På et tidspunkt går min hånd i krampe, og jeg siger, at jeg kan ikke mere, men de andre råber til mig, at det skal jeg. Vi bliver så ved med at råbe til hinanden. Da vi kigger os tilbage, ser vi to personer sidde på båden. Det er vist Michael og Signe (en af de andre elever, red). På et tidspunkt bliver alt stille og jeg tænker, at det er slut.

Se også: Anklager: Derfor er overlevende lærer ikke tiltalt

- Lige pludselig kan vi nå jorden igen, vi kan slet ikke gå, der er is på strandkanten. Jeg prøver at hamre igennem. Hver gang jeg går nogle skridt, falder jeg sammen. Det er rigtig hårdt. På et tidspunkt tror jeg, at jeg skal dø, for jeg kan ikke mere, siger Katrine med begyndende gråd i stemmen.

Præstø-ulykken

Her blev det for meget for den tårevædede pige, som sagde ja til pausen, dommeren spurgte, om hun havde brug for. Katrines mor rejste sig fra tilskuerrækkerne - også stærkt berørt af sin datters forklaring - og fulgte hende sammen med bistandsadvokaten ud af retslokalet.

I dag går hun i Greve Gymnasium, men har siden ulykken bl.a. haft posttraumatisk stresssyndrom og får i dag piller for angst.

Katrine Torstensen var torsdagens tredje elev-vidne i Præstø-sagen, hvor Lundby Efterskole og forstander Truels Truelsen er sigtet for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af loven om sikkerhed til søs.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.