Politiets Efterretningstjeneste modarbejder Rasmus Paludan, forklarer den omstridte advokat og partileder til B.T. 

Det er PET, der står for livvagtsbeskyttelsen.

»Men PET har nu meddelt, at de ikke vil beskytte mig, hvis jeg deltager i Folkemødet. Og nu vil de heller ikke beskytte mig på mit arbejde som advokat«, fortæller han.

»Konkret har jeg fået at vide, at jeg ikke kan deltage som forsvarer ved en retssag i Østre Landsret i morgen, onsdag«, fortæller han.

Her er han forsvarer i en sag om ulovlige våben:

»Men hvis jeg ikke møder i den sag, så bliver jeg jo afbeskikket, og retten giver forsvaret videre til en anden advokat«.

»PET har meddelt, at de anbefaler, at jeg ikke deltager ved morgendagens retsmøde. Hvis jeg gør det alligevel, så betragter de det som fraskrivelse af livvagtsbeskyttelse«, fortæller Rasmus Paludan.

Han mener, at det er tiltænkt som en straf fra PET’s side, hvis man ikke gør, som de siger.

»Jeg har ikke noget imod at samarbejde, men jeg kan jo ikke samarbejde med dem, hvis det betyder, at jeg ikke kan passe mit arbejde«, siger Rasmus Paludan.

Omtalte samarbejde indebærer, at der er en række ting omkring hans sikkerhed, han ikke kan udtale sig om. Og disse retningslinjer følger han gerne.

»Samarbejdet indebærer også, at jeg meget ofte ikke kan spise på de restauranter, som jeg gerne vil, og at jeg ikke kan færdes de steder, som jeg ønsker. Det retter jeg mig også efter«.

»Jeg går ekstremt langt i samarbejdet, men jeg bliver nødt til at kunne passe mit arbejde som advokat og partileder«.

Gennem en årrække har Paludan haft livvagt som følge af det høje trusselsbillede rettet imod hans person. Og truslen er ikke blevet mindre.

»Tværtimod har det aldrig været højere«, fortæller Rasmus Paludan.

Det sker ovenpå hans manifestation i Stockholm 21. januar i år, hvor han brændte en Koran foran den Tyrkiske ambassade.

-Det var en protest imod Erdogans indblanding i den svenske ytringsfrihed i forbindelse med deres NATO-ansøgning, fortæller Rasmus Paludan.