- Jeg føler mig ikke så helte-agtig. Jeg gjorde bare, hvad enhver anden ville have gjort i samme situation.

Sådan lyder det beskedent fra sanger og musiker Rasmus Nøhr dagen efter, at han reddede en ung spansk turist fra at drukne i Københavns Havn.

Den 23-årige spanier havde angiveligt lagt sig til at sove på kajkanten efter en våd bytur lørdag nat, da han pludselig faldt i vandet tæt på Langebro på Islands Brygge.

Ikke langt derfra var Rasmus Nøhr til rund fødselsdag hos en ven, da han pludselig hørte, at en mand var faldet i havnen.

Sangeren og et par venner , men de måtte snart opgive at få manden hevet op på land fra kajen.

- Han var alt for tung. Han havde en kæmpe rygsæk på og var helt livløs og tung, så det var helt nødvendigt at springe ned for at få ham op.

Det fortæller en træt og lettet Rasmus Nøhr dagen derpå.

Smed tøjet og hoppede i vandet

Derfor tog han en hurtig beslutning: Han smed tøjet og hoppede i vandet efter manden.

- Det var helt ufarligt for mig. Jeg følte ikke, at jeg satte mit eget liv på spil eller noget i den retning. Jeg gjorde bare min borgerpligt.

Han nåede ikke at tænke så meget i situationen. Og var heller ikke bevidst om, at han gjorde noget ekstraordinært.

- Jeg tror, de fleste ville have gjort som mig. Det var tropenat, så det var helt ufarligt for mig at hoppe i, og det var helt nødvendigt for at få ham op, fortæller han.

Selv om han erkender, at han ikke er verdens bedste svømmer, tøvede han ikke med at hoppe i. Det eneste, han ikke var helt tryg ved, var, at han ikke var ædru.

- Jeg vidste godt, jeg var fuld, og det var det eneste, jeg havde i baghovedet. Jeg vidste ikke, hvor meget jeg var i stand til. Men det var også den eneste ukendte faktor. Jeg er rimelig stærk, så jeg var sikker på, at jeg kunne klare det.

Nede i vandet fik han fat i den unge mand og fik ham skubbet op, og oppe på kajen lykkedes det hans venner at få ham halet i land.

Her var politi og redningsfolk i mellemtiden blevet tilkaldt og tog sig af manden, mens Rasmus selv havde problemer med at komme op.

- Der var ingen stiger, så jeg kunne ikke komme op. Så jeg svømmede rundt i cirka fem minutter, inden jeg kom hen til havnebadet, hvor jeg kunne kravle op, fortæller han. 

Vennerne havde lagt den spanske turist oven på Nøhrs tøj, så da han havde fået det gennemblødte tøj på igen, gik han hjem.

Fortjener en belønning

Betjentene på stedet vurderede, at Rasmus Nøhrs indsats fortjener en belønning, og sangeren er da glad og smigret over, hvis nogen vil påskønner hans indsats. Også selv om han dybest set ikke selv synes, han har gjort noget særligt.

- Jeg er da glad, hvis min mor kan læse i avisen, at hendes søn er en helt, for så passer det jo nok, griner han og fortsætter:

- Min mor bliver sikkert stolt, hvis jeg får en medalje, så kom bare med den.

Den unge spanske turist sov rusen ud i politiets varetægt, men skulle efter sigende have det godt igen.