En 18-årig gymnasieelev fra Rødkilde Gymnasium i Vejle har stjålet et større pengebeløb fra festudvalgets pengekasse. Den unavngivne elev har stadig sin daglige gang på gymnasiet og skal kun betale en tredjedel af det stjålne beløb tilbage. Flere elever er tilsyneladende utilfredse med rektorens ageren i sagen.

2015 var et skidt år for festudvalget på Rødkilde Gymnasium i Vejle. I januar 2016 blev en ny kasserer valgt, og denne person opdagede, at der manglede et stort pengebeløb. Derefter kontaktede Mikkel Nikolajsen, der var del af festudvalget på det pågældende tidspunkt, banken for at høre, hvem der havde fået pengene. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

gfdrtht

Da de fandt ud af, hvem gerningsmanden var, meldte de den 18-årige elev til rektoren i forventning om, at den pågældende elev ville blive straffet hårdt. Det skete dog umiddelbart ikke. Torsdag fik alle elever på gymnasiet nemlig besked om, at den pågældende elev havde indrømmet svindleriet. Der var lavet en aftale om, at eleven skulle betale 25.000 kroner tilbage til festudvalget.

Mikkel Nikolajsen mener, at det er absurd, at den pågældende svindler ikke er blevet politianmeldt i sagen.

»Der er blevet taget penge fra alle skolens elever. Hvis det var en jakke, man havde stjålet, eller hvis man havde skrevet en besked til en ven under eksamen, så ville man da blive smidt ud uden tøven,« siger Mikkel Nikolajsen til Vejle Amts Folkeblad, der samtidig oplyser, at han ikke skulle være den eneste elev på Rødkilde Gymnasium, der har det sådan med skolens straf af eleven.

Rektor Hans Erik Duschek-Hansen fra gymnasiet indrømmer, at man burde have haft bedre tilsyn med festudvalget økonomi.

»Skolens tilsyn har svigtet i mere end et år. Svage sjæle kan således udfordres på det skammeligste. Samtidig har festudvalget 'Mimer' ikke fuldt ud levet op til regnskabspligten. Derfor har jeg valgt ikke at melde sagen til politiet,« siger han til Ekstra Bladet og forholder sig på følgende måde, da han bliver spurgt om, det ændrer på, at der er blevet begået en kriminel handling.

»Nej, det gør det ikke. Jeg forstår da også godt, hvis nogle af eleverne kritiserer min beslutning. Jeg har aftalt med eleven, at vedkommende skal betale 25.000 kroner tilbage. Gymnasiet skyder 25.000 kroner ind i festkassen og så må eleverne selv dække de resterende 25.000 kroner ind,« siger rektoren Hans Erik Duschek-Hansen.

Studerende kalder Christiansborg: Fjern de dovne elever fra mit gymnasium nu

Han fortæller, at den 18-årige elev, der stadig går på gymnasiet, ikke har det godt med sagen.

»Vedkommende er dybt ulykkelig. Eleven opsøgte mig så sent som fredag aften herhjemme på grund af sagen. Der er  tale om en meget trist sag, som jeg havde håbet at vi kunne holde nede. Eleven har ikke givet mig nogen forklaring på, hvorfor vedkommende har taget pengene. Der er efter min vurdering tale om en tåbelig kortslutning,« siger rektoren.

BT var i kontakt med skolen fredag, hvor det imidlertid ikke var muligt at få en kommentar fra rektoren. BT har også talt med Mikkel Nikolajsen, der bekræfter sin udlægning af sagen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.