Øverst ses klip fra ubådssagen

Den drabssigtede i ubådssagen, Peter Madsen, gennemgik en traumatisk oplevelse i forbindelse med journalisten Kim Walls død, og det kan ifølge hans forsvarer, Betina Hald Engmark, være med til at forklare, hvorfor han lagde sig til at sove i ubåden med liget af Kim Wall ombord, samt hvorfor han efterfølgende skilte sig af med liget.

Sådan lød det fra Betina Hald Engmark i tv-programmet ‘Ubåddssagen - Forsvarsadvokaten,’ der blev sendt på DR2 torsdag aften. Her kunne tv-seerne følge forsvarsadvokaten fra søndag frem til retsmødet i Københavns Byret tirsdag, hvor der blev taget stilling til, om Peter Madsen fortsat skulle sidde varetægtsfængslet.

Peter Madsen har forklaret, at Kim Wall døde som følge af en ulykke. Hun blev ifølge hans forklaring ramt af ubådens 70 kilo tung luge, der forårsagede et kraniebrud, hvorefter hun døde.

Men i stedet for at tilkalde hjælp, havde han et ‘drop out’ i et par timer, forklarede han tirsdag. 

Betina Hald Engmark bliver i tv-programmet bedt om at forklare, hvorfor hendes drabssigtede klient lagde sig til at sove.

»Jeg kan kun gisne. Men det, man skal huske på, er, at min klient jo på det her tidspunkt har været udsat for en meget traumatisk oplevelse. Og min klient holder meget på, og det sagde han også inde i retten, at ‘skide være med ham - hans liv det er slut, det er fuldstændig ligemeget.’ Det, der er det vigtige her, er Kim Wall - hendes liv er desværre også slut. Så for ham er der ikke mere tilbage. Det gør jo altså så nok, at han foretager de her meget irrationelle handlinger, som han foretager sig. Og det ved min klient godt, at det kan være svært at forstå,« siger hun.

Tidligere i programmet bliver hun bedt om at forklare, hvordan Peter Madsen kunne optræde så fattet, som det var tilfældet, da han kom i land og journalister ventede på ham få timer efter, at Kim Wall var død i ubåden.

»Man kan jo godt forestille sig, hvis man kigger på det generelt set, så kan folk jo handle forskelligt eller irrationelt, hvis man har været udsat for noget, man ikke lige havde set komme. Men jeg kan ikke svare på det i forhold til sagen,« siger Betina Hald Engmark.

Tirsdag blev det i Københavns Byret besluttet, at Peter Madsen skulle have sin varetægtsfængsling forlænget med fire uger. Beslutningen blev kæret af forsvaret, men Østre Landsret stadfæstede byrettens beslutning torsdag.