Nyheden om DNA-matchet mellem den fundne torso på Vestamager og den døde journalist, Kim Wall, var årsag til lettelse for drabssigtede Peter Madsen. Det oplyste hans forsvarer Betina Hald Engmark i går.

At ‘Raket-Madsen’ var lettet over politiets konstatering affødte kraftige reaktioner på Facebook fra flere, der øjensynligt undrede sig over Peter Madsens reaktion.

»Han har skåret hoved, arme og ben af - banket torso, så luft og gasser skulle forhindre opstigning til havoverfladen, fæstnet torso med metalkæde. Og så er han pludselig glad, for at de har fundet torsoen?,« skriver en eksempelvis.

Nu forklarer Betina Hald Engmark over for BT, hvad lettelsen består i.

»Vi er positive over, at politiet har fået hende identificeret, og at der er kommet et gennembrud i sagen,« siger hun først.

Hun forklarer, at bekræftelsen af, at det ER Kim Wall, der blev fundet død, vil hjælpe hendes klients sag i retten, da liget kan være med til at få klarhed over, at der var tale om en ulykke, da Kim Wall døde i ubåden, lyder det.

»Min klient er ikke lettet over det, der er sket, men over at liget nu er fundet. Det er begrænset, hvad jeg kan udtale mig om, men helt generelt kan jeg sige, at det kan være afgørende for at finde ud af, hvad der er sket, at liget er identificeret. Min klient nægter sig skyldig i drab, og på den måde er han lettet over, at politiet nu har mulighed for at komme til bunds i sagen,« siger Betina Hald Engmark.

Hun siger til BT, at hun ikke kan kommentere oplysninger fra politiet om, at Kim Wall blev fundet med metal fæstnet til kroppen, der ifølge politiet antageligvis skulle have sørget for, at liget aldrig kom til overfladen.

»Det kan jeg ikke kommentere,« siger hun og fortæller, hvorfor hun ikke uddyber sine svar mere.

»Jeg har bemærket, at læsere har kommenteret, hvorfor Peter Madsens forsvarer ikke vil sige noget mere. Men det handler ikke om, at min klient og jeg ikke vil sige noget. Der foregår dels en efterforskning, som vi ikke vil intervenere i, og så er der også dørlukning i sagen. Så det er vigtigt at huske, at jeg ikke KAN sige mere. Sådan er systemet. Politiet skal have deres ro, og vi er kun interesseret i, at det kommer helt til bunds i opklaringen.«