Peter Madsen kom sikkert i land i Dragør Havn om formiddagen fredag den. 11 august, hvor hans ubåd kort forinden sank. På dette tidspunkt var svenske Kim Wall forsvundet.
Peter Madsen kom sikkert i land i Dragør Havn om formiddagen fredag den. 11 august, hvor hans ubåd kort forinden sank. På dette tidspunkt var svenske Kim Wall forsvundet. Foto: Bax Lindhardt

Billeder af den 30-årige svenske kvinde Kim Wall ombord på ubåden Nautilus fra torsdag aften i sidste uge, er det sidste, omverdenen har set til den ambitiøse journalist.

Siden har det udviklet sig til et mysterium, hvor den savnede kvinde er blevet af.

Den danske opfinder Peter Madsen er varetægtsfængslet for uagtsomt manddrab under skærpede omstændigheder, men der er fortsat ikke fundet et lig, og det har givet næring til konspirationer om, hvad der kan være sket med den 30-årige. Ikke mindst fordi Peter Madsen selv engang har luftet sin drøm om et spektakulært optrin.

Københavns Politi har også kendt til spekulationer om, at hendes forsvinden kunne være koordineret og planlagt. Det fortæller drabsleder i sagen, Jens Møller Jensen, til TV2.

Han garanterer så vidt muligt, at der ikke er tale om et event.

»Det føler jeg mig meget overbevist om, at det ikke er. Vi har også hørt meldingen og tænkte fredag aften (dagen hvor ubåden sank, red.), om der kunne være noget om det? Men det er der ikke noget, der tyder på, og det ville også være en rigtig dårlig spøg,« siger Jens Møller Jensen.

2nd Annual - 20170818083211495

Teorier om at Kim Wall og Peter Madsen havde aftalt hendes forsvinden har et holdepunkt i et interview med Søndagsavisen fra 2014.

Her gav den danske raket- og ubådsbygger et par opsigtsvækkende citater til avisen, hvor han giver udtryk for, at han drømmer om at lave en ‘gigantisk happening.’

»Jeg håber, at jeg på sigt får en kriminel løbebane. Ikke at jeg vil røve en bank. Nej, for satan, det må ikke gå ud over nogen,«

»Jeg vil gerne i al hemmelighed bygge en kæmpestor brintballon og flyve ind over København i den, mens et hav af politibiler jagter mig nede på jorden. Ballonen vil jeg lande mellem de to spir på Roskilde Domkirke, mens politiet står klar til at fange mig. Jeg ved ikke, om det bliver lige præcis det, jeg kommer til at gøre, men jeg vil gerne lave en happening af gigantiske dimensioner,« lød det dengang fra Peter Madsen.

gfhjgj

Københavns Politi slog dog i en pressemeddelelse torsdag fast, at antagelsen hos myndighederne først og fremmest er, at Kim Wall er død.

»Vi har lavet en masse undersøgelser, som jeg ikke kan komme nærmere ind på, men vi mangler fortsat et lig i sagen. Det er vores klare formodning, at vi leder efter en død person. Det gør vi primært i området omkring Køge Bugt, både på den danske og svenske side,« lød det fra politiet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.