Politiet har siden maj droppet kampen mod pusherne på Vesterbro - I dag foregår handlen mere åbenlyst end nogensinde

Det er fuldstændig risikofrit for pushere at sælge narkotika på gaden på Vesterbro i København. Den 25. maj fik betjentene på Station City ordre på at undlade at anholde pushere. Og den ordre er stadig gældende.

- Vi anholder ikke pushere i øjeblikket. Der er 100 procent frit spil i øjeblikket på Vesterbro. Den direkte årsag til det er, at politiets jurister er pressede. Så ledelsen har beordret lokalpolitiet til ikke at beskæftige sig med gadeplan. Man har sagt, at nu er det slut, vi kan ikke følge med mere, siger Michael Møller, der er tillidsmand for betjentene på Station City til TV2.

Og i politiets fravær blomstrer handlen. TV 2 NYHEDERNE kan dokumentere, at pusherne handler med kokain midt på gaden, og at tilfældige forbipasserende med få sekunders mellemrum får tilbudt kokain af pushere. Pusherne er typiske afrikanske mænd, der opholder sig i Danmark i kortere perioder. De opbevarer kokain i munden, som de åbenlyst sælger til forbipasserende. En af dem, der mærker, at der er kommet flere pushere er Karen Nedergaard, som driver flere hoteller på Vesterbro.

- Vi er ude for, at pushere forfølger vores gæster ind på hotellet. Mine gæster bliver skræmte, og det har aldrig været så slemt, som det er nu, siger Karen Nedergaard. I stedet for at jage narkotikapushere er politifolkene på station city blevet sat til at fange lommetyve. Det frustrerer politifolkene at se til, mens narkotika handles mere og mere åbenlyst.

- Vi har jo også selv børn, der skal i byen, Og når det er fuldstændig risikofrit at gå ned og købe heroin og kokain på Vesterbro, kan det være, at vores unger også bliver mere modige, siger Michael Møller.