Foto: Sonny Munk Carlsen

Den pensionerede professor i psykologi Jørn Beckmann, der har mangeårig erfaring i at tegne psykologiske profiler af gerningsmænd, mener, at sex-forbryderen på Fyn er en ubegavet pædofil, der bliver fanget i løbet en uge,

To alvorlige sexovergreb på tilfældige fynske småpiger på tre uger har rystet Fyn. Flere forældre fortæller til bt.dk, at de er bekymret for at lade deres små børn være alene ude, og politiet har endnu ingen afgørende spor efter gerningsmanden.

Men trods politiets manglende spor, bør det ikke vare længe, før gerningsmanden bliver sat bag tremmer. Det mener den pensionerede professor i psykologi Jørn Beckmann, der har mangeårig erfaring i at tegne psykologiske profiler af gerningsmænd. Han mener nemlig, at gerningsmanden er yderst uforsigtig.

Beckmanns udtalelse kommer efter, at det andet overgreb fandt sted onsdag i Refsvindinge på Østfyn, hvor en ti-årige pige blev kidnappet af en midaldrende mand, der tvang hende ind i sin bil, hvorefter han kørte rundt med hende og forgreb sig på hende seksuelt. I lighed med det første overgreb, der fandt sted mod en 11-årig pige den 26.oktober i Øster Skerninge, kørte gerningsmanden i Refsvindinge også i en ældre, rød bil. I begge tilfælde var gerningsmanden desuden midaldrende, bar sort hue og lugtede af røg.

- Det hele er ikke særligt begavet udført. Han har lavet ét overgreb, og så skulle man tro, at han ville se tiden lidt an, før han laver et nyt, men det gør han ikke, siger Jørn Beckmann, der mener, at gerningsmanden er pædofil.

SE GRAFIKKEN: HER HAR SEXFORBRYDEREN SLÅET TIL

- Forskellen på pædofil og en seksuel børnemorder er, at en seksuel børnemorder et menneske, der er fuldstændig styret af sine impulser, og som oveni købet er så direkte, at det også tit ender med mord. Pædofili er en pervasion. De pædofile søger mere et venskabsforhold med børnene, og de er ikke ude på at skade børnene alvorligt, siger Jørn Beckmann og tilføjer:

- Pædofile er langt fra så farlige, og det synes jeg også, at man skal sige til forældrene. For selvfølgelig skal man passe på sine børn, men vi har ikke at gøre med en impulspræget, seksuel barnemorder.

Begge piger har fortalt, at gerningsmanden var høflig og talte pænt til dem. Ifølge politiet har de to piger desuden oplyst, at gerningsmanden taler dansk uden accent. Politiet formoder dog, at gerningsmanden kan være lokal, da han har kørt rundt med pigerne i områder, som er forholdsvis øde, og som han derfor må have et vist kendskab til.

Jørn Beckmann mener også, at gerningsmanden skal findes lokalt.

- Ja, det skal han. For det første er de her ting sket i lokalområdet (der er 38 km mellem de to gerningssteder, red.), og var han nu mere snedig, ville han køre længere væk og gøre de her ting, men det gør han ikke. Og for det andet, så kører han i den samme bil hver gang. Havde han været lidt smart, så havde han skiftet bil . Hans mønster er et misbrugsmønster, hvor han ikke passer på, siger Jørn Beckmann, der mener, at gerningsmanden vil blive fanget i løbet af en uge.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.