Den mistænkte serievoldtægtsforbryder har angiveligt hærget i dette område.
Den mistænkte serievoldtægtsforbryder har angiveligt hærget i dette område. Foto: Google Maps

40-årig blev afsløret efter trafikuheld

Den erfarne psykolog Jørn Beckmann kommer med mulige forklaringer på flere af omstændighederne bag serievoldtægtsmanden fra Tingbjerg.

Tidligere fredag offentliggjorde politiet, at en 40-årig mand har været varetægtsfængslet siden 2. november, sigtet for sex-overfald begået mod ni kvinder mellem oktober 2009 og oktober 2012. Han blev knaldet under et biluheld, hvor politiet fandt effekter fra et røveri, der stammede fra et af ofrene i sagen.

- Enten er han ikke særlig begavet når han går rundt med beviser fra sagerne, eller også kan det være et ubevidst ønske om at blive fanget, forklarer Jørn Beckmann, der har skrevet flere bøger og hundredvis af psykologiske artikler. Men flere sexforbrydere, især serievoldtægtsmænd, gør ifølge Jørn Beckmann brug af 'trofæer' fra deres bedrifter.

- Det ses tit hos serievoldtægtere. Med effekter enten fra offeret eller gerningsstedet har de et bevis på det, de har 'nedlagt', siger han.

Jørn Beckmann fortæller også, at det overraskende nok ikke er den seksuelle nydelse, der er i spil ved en voldtægt. Faktisk sættes forbryderens erektion for det meste ud af kraft.

- Det seksuelle element kommer i baggrunden. Det handler om at have magten over offeret, og få dem til at underkaste sig. Offerets underkastelse giver forbryderen et 'kick', der fungerer for dem som en seksuallignende tilfredsstillelse, altså en perversion, siger han.

De ni sexforbrydelser blev alle begået i det samme område om natten ved en mørk tunnel, der løber under Ruten ved Hillerødmotorvejen i Tingbjerg i København.

Det ligger der ifølge den erfarne psykolog ikke andet i end, at det er bekvemt for ham med et mørkt sted, hvor der er minimal chance for at blive opdaget.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.