Kun én ud af 1000 gange vil en bombe eksplodere mellem hænderne på den formodede bombemand fra København. Det vurderer psykolog, som kalder manden farlig.

Det virker amatøragtigt at fremstille en bombe, som går af før tid og kun formår at sprænge et hoteltoilet i stykker.

Men danskerne tager fejl, hvis de tror, at den formodede bombemand fra Hotel Jørgensen i København er en glad amatør. Det mener den forhenværende chefpsykolog Jørn Beckmann.

- Jeg vurderer ham som dygtig og farlig, fordi han formår at være usynlig. Det, der skete på Hotel Jørgensen, var en brøler, og det sker en gang ud af 1000 for ham. Det var et stort held, at politiet fik fat på ham der, siger Jørn Beckmann.

Jørn Beckmann blev kendt i offentligheden for at være med til at opklare det såkaldte Betina-mord i 1992 med en knivskarp psykologisk profil på gerningsmanden. Men han har aldrig stødt på en sag, hvor den formodede gerningsmand har formået at være så hemmelighedsfuld som bombemanden fra Hotel Jørgensen.

- Han har mestret usynligheden, som er fantastisk vigtig, hvis du skal være professionel terrorist. Han er usynlig, fordi han er synlig hele tiden i forskellige identiteter. Det er helt genialt, hvis man kan bruge det ord, siger Jørn Beckmann.

Trods forsøgene på at skjule sine spor har et vidne fra Hotel Jørgensen fortalt, at han har drukket en øl med den formodede bombemand. Men det er et helt bevidst led i strategien om at falde ind i mængden ved at virke så almindelig som muligt, mener Jørn Beckmann.

Han lægger også vægt på, at bombemanden har tjekket ud af hotellet, da han samler bomben. Det sker ikke for at spare på hotelregningen, eller fordi han er presset for tid, men for at ingen ved, hvor han er, eller hvor han er på vej hen.

- Den usynlighed opretholder han nu i politiets varetægt, hvor han nægter at fortælle, hvem han er, mener Jørn Beckmann.

Kun i det øjeblik, da bomben uventet eksploderer, bliver den formodede bombemand rystet og mister kontrollen, mener Jørn Beckmann.

/ritzau/