Den kontroversielle svenske kunstner Dan Park blev 1. januar overfaldet af maskerede mænd på Nørrebro i København.

Dan Park blev 1. januar overfaldet på Jagtvej i København. Ifølge kunstneren selv skete overfaldet cirka klokken 10 på Nørrebro. Det skriver bt.dk.

Han fortæller, at han var på vej hjem efter at have fejret nytårsaften, da han ved et busstoppested blev overfaldet, umiddelbart efter hans veninde var gået ind i en 7-Eleven.

»Der kommer seks maskerede mænd bagfra, og de vælter mig ned på jorden, hvor de sparker og slår mig,« siger han til bt.dk.

Dan Park forklarer, at hans overfaldsmænd ifølge Parks veninde råbte »Nazi-svin« på dansk i forbindelse med overfaldet. Efterfølgende tog den svenske kunstner på Bispebjerg Hospital efter anvisning fra politiet.

»Min arm og ryg gør lidt ondt i dag, men jeg har det okay,« siger han.

Dan Park anmeldte 3. januar officielt hændelsen til politiet, forklarer han selv.

»Det er åbenbart ikke alle i Danmark, der elsker min kunst,« siger han og uddyber:

»Man kan ikke være bange, så skal man holde sig inden for hele livet, og det er ikke alle, der bruger vold,« siger Dan Park søndag.

Københavns Politi bekræfter, at de har været i kontakt med Dan Park, men ønsker ikke at udtale sig yderligere om overfaldet.

Dan Park er i Sverige blevet dømt for racisme på grund af hans provokerende kunstværker. Han er blevet idømt et halvt års fængsel og en bøde på 60.000 svenske kroner, og desuden skulle ni af hans værker destrueres, fordi de ifølge dommen opfordrede til hetz mod minoriteter.

Det vakte opsigt, da Dan Park tidligere i år ville udstille de ni værker. Det førte blandt andet til demonstrationer og dødstrusler, inden Trykkefrihedsselskabet udstillede Dan Parks værker på Østerbro.