En protest mod privatflyvninger fik søndag eftermiddag en mindre gruppe demonstranter til at spærre trafikken ved Københavns Lufthavn i Kastrup.

»Vi fik klokken 13.18 en anmeldelse om, at 25-30 aktivister havde blokeret trafikken på Ellehammersvej ved at sætte sig på vejbanerne i begge retninger,« oplyser vagtchef Henrik Stormer fra Københavns Politi til B.T.

»De har ved vores ankomst ikke ønsket at flytte sig selv, så vi er i gang med at fjerne dem fra vognbanerne,« tilføjer han.

Kl. 16 søndag eftermiddag oplyser Københavns Politi, at man har ryddet stedet k. 14.35. 

Man har anholdt i alt otte personer, som er blevet sigtet for at overtræde færdselsbekendtgørelsen, og for forstyrrelse af den offentlige orden. 

Da de otte personer er udlændinge uden dansk CPR-nummer, har det ifølge politiet været nødvendigt at tilbageholde dem i en periode for at lave det nødvendige administrative arbejde i forbindelse med at udskrive bøder til de pågældende personer. 

Af løbesedler fra demonstranterne fra aktivistnetværket Extinction Rebellion fremgik det, at aktionen havde overskriften »Forbyd private jets« og var rettet mod »udledninger og ulighed«.