Lyt til artiklen

»Så skyd dog,« råbte den kvindelige ekspedient til røveren, der bevæbnet med en pistol forsøgte at udplyndre guldsmedeforretningen.

Det kunne nemt være gået helt galt, for røveren var en prøveløsladt kvindemorder. Men da en mand fra nabobutikken bankede på ruden, løb han væk fra stedet.

I går blev den prøveløsladte mand fængslet i Københavns dommervagt, sigtet for røveriforsøget, der skete mandag klokken 18.20 i guldsmedeforretningen Toftegårds Allé 45 i Valby i København.

Den sigtede nægter sig skyldig i røveriet, men blev alligevel varetægtsfængslet i 13 dage i isolation.

Han blev 10. november 1994 i en tilståelsessag i Københavns Byret idømt 12 års fængsel for det makabre drab på den 34-årige prostituerede Jannie Birthe Rasmussen, som han samlede op på Vesterbro og senere havde samleje med i sin lejlighed på Bogfinkevej i Københanvs Nordvest-kvarter.

Pludselig gik han amok i en blodrus og myrdede kvinden med en filetkniv. Han stak hende flere gange og skar til sidst halsen over på hende.

Efter drabet pakkede han liget ind i plasticsække og skjulte det under nogle buske på den nærliggende Genforeningspladsen. Det skamferede kvindelig blev siden fundet af to børn.

Som om intet var hændt, mødte manden efter drabet i maj 1994 op til afsoning af en tidligere dom på ti måneders fængsel for vold og røveri.

Han blev anholdt i Statsfængslet i Vridsløselille 8. juni 1994 og tilstod drabet efter et par timers afhøring.