13 elever og to lærere kæntrede i en dragebåd den 11. februar 2011 fra Lundby Efterskole. I dag skal forstanderen vidne i retten om sagen.
13 elever og to lærere kæntrede i en dragebåd den 11. februar 2011 fra Lundby Efterskole. I dag skal forstanderen vidne i retten om sagen. Foto: Søren Bidstrup
Dag to i retssagen om Præstø-ulykken på Lundby Efterskole starter i dag. Skolens forstander Truels Truelsen skal i dag vidne i retten.

Den 11. februar 2011 viste sig at være skæbnesvanger for den lille efterskole på Sydsjælland. 13 elever forulykkede i en dragebåd sammen med to lærere. Den ene af lærerne omkom, mens syv elever fik hjertestop og var klinisk døde. De blev senere genoplivet flere timer efter ulykken skete.

Lundby Efterskole og Truels Truelsen er tiltalt i sagen. Forstanderen var ikke med i båden, men har efter anklagemyndighedens opfattelse det øverste ansvar for den selvejede institution. Han har indtil videre har forholdt sig tavs, men skal i dag give sin forklaring i retten.

Skolen og forstanderen anklages dels efter straffeloven om uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse og desuden for flere overtrædelser af lov som sikkerhed til søs.
Ifølge bt.dk's reporter i retssalen er der i dag flere forældre til elever tilstede end der var i går. Det hænger sandsynligvis sammen med, at forstanderen i dag skal forsvare sig selv. Også forstanderens kone er igen i dag med i retten.

-  Jeg vil gerne høre, hvad der rent faktisk foregik. Min søn Lasse kan jo ikke snakke, fortalte Dan Jensen, far til en af de forulykkede elever, inden retssagen i går. Hans søn var en af de syv elever, der klinisk set var døde, men senere blev genoplivet. Men Dan Jensens søn er i dag lam, og kan ikke selv fortælle om hændelserne.

På retssagens første dag i går meddelte både Truels Truelsen og skolen som juridisk person sig ikke skyldige.

Lidt efter klokken er blevet halv ti sætter den 57-årige forstander sig i vidnestolen. Han er iført sort sweater, grå bukser og sorte sko, og erklærer sig villig til at svare på spørgsmål, da han bliver spurgt.
Anklageren starter med at stille Truels Truelsen spørgsmål om hans ansættelse på Lundby Efterskole. Forstanderen forklarer, at han er uddannet lærer med linjefag i matematik og fysik og at han startede på efterskolen i 2005. Han har taget et kursus i ledelse, forklarer han.
Forstanderen virker rolig, og svarer på spørgsmålene stille og roligt med foldede hænder og albuerne på bordpladen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.