Truels Truelsen nægter at have kendskab til at eleverne var ude at sejle i vinterhalvåret, hvor efterskolen normalt holder sig fra det kolde vand.
Truels Truelsen nægter at have kendskab til at eleverne var ude at sejle i vinterhalvåret, hvor efterskolen normalt holder sig fra det kolde vand. Foto: Bjørn Ambjørn, sn.dk
Forstanderen på Lundby Efterskole, hvor 13 elever og to lærere i februar 2011 var i en alvorlig kæntringsulykke der kostede en lærer livet, kendte slet ikke til at eleverne var ude på sejlads.

Sagen mod Truels Truelsen, der i sit embede som forstander på Lundby Efterskole er anklaget for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse, kører lige nu ved Retten i Nykøbing Falster.

Anklageren spørger ind til, hvorfor dragebådssejlads ikke med et ord er nævnt i efterskolens aktivitetsplan for friluftlinjen, som de forulykkede lærere og elever tilhørte. Ifølge forstanderen er det fordi dragebåden på skolen bliver betragtet som en 'stor kano'.

Herefter påpeger anklageren, at kanosejlads slet ikke fremgik af programmet for februar måned. Noget, der også undrer forstanderen, der fortæller, at han slet ikke vidste at der blev sejlet i vinterhalvåret.

- Jeg har aldrig hørt Michael nævne, at han havde lyst til at sejle i den periode, så da jeg fik opringningen om, hvad der var sket, var det et chok for mig, siger forstanderen ifølge DR.

Truels Truelsen nægter at have haft kendskab til eller godkendt vintersejlads, selvom en politiafhøring fra den 23. februar 2011 kan give netop det indtryk.

Efter det er kommet frem i retten, rejser en af forældrene til de tidligere elever sig op og forlader salen. Det er Dan Jensen, der er far til Lasse Jensen. Lasse er den af de 13 elever, der er hårdest ramt og i dag er han lammet og kan ikke selv tale eller spise. Ifølge TV2 Øst ryster flere af forældrene på hovedet af Truels Truelsens forklaring i retten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.