Thomas Bøhm, der er far til Nicklas Bøhm, er lettet over fredagens dom i Præstø-sagen.
Thomas Bøhm, der er far til Nicklas Bøhm, er lettet over fredagens dom i Præstø-sagen. Foto: Nils Meilvang
Efter domsafsigelsen fredag formiddag er de fleste forældre nogenlunde tilfredse med den dom, som Lundby Efterskole og forstanderen Truels Truelsen har fået.

60 dages betinget fængsel og en frakendt tilladelse til at undervise i maritime forhold. 25 dagbøder á 10.000 kroner. Frikendt for uagtsomt manddrab. Sådan lød dommen efter den tragiske kæntringsulykke, som 13 elever og en lærer var ude for den 11. februar 2011. 

Og for flere af forældrene er det en acceptabel dom, nogenlunde i hvert fald.

Thomas Bøhm er far til Nicklas Bøhm, der var blandt de 13 elever, som kæntrede med dragebåden 11. februar 2011 og røg i det to grader kolde vand i på Præstø Fjord.

- Jeg har fået at vide, at jeg har været en sur og bitter mand. Ulykken er det første, jeg har tænkt, når jeg står op, og det sidste, jeg har tænkt på, inden jeg går i seng. Nu håber jeg at kunne komme videre, siger Thomas Bøhm, der frygter, at sagen bliver anket og dermed fortsætte.

Thomas Bøhm glæder sig over, at retten har dømt forstander Truels Truelsen og Lundby Efterskole både for uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af sikkerheden til søs, så det er en dom for alle 13 elever og ikke kun de syv, der har fået varige mén af den ene eller anden art.

Thomas Bøhm mener, at sikkerheden på Lundby Efterskole har været kritisabel og håber, at dommen vil være med til at rette fokus mod sikkerheden på efterskoler generelt.

For Henrik Torstensen, der er datter til den tidligere elev Katrine Franii Torstensen, var også glad for, at dommen nu var et overstået kapitel, og var nogenlunde tilfreds med afgørelsen. Men ifølge TV2 News kunne han godt have tænkt sig noget mere.

- Det er en god dom, og jeg er glad for at skolen får en bøde og at Truels er blevet dømt. Men jeg havde håbe, at de ville blive dømt sådan, at de aldrig mere kunne have med børn at gøre, siger Henrik Torstensen og fortsætter:

- Det, de har lavet, er fuldstændig uforsvarligt.

Forældrene skal efter domsafsigelsen mødes og snakke det hele igennem, og derefter er der flere af dem, der, med deres egne advokater, skal gå over mulighederne for erstatningssager til deres børn. 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.