Lundby Efterskoles forstander var ikke på skolen, da dragebådsulykke fandt sted. Der har aldrig tidligere været sejlet om vinteren, siger han i retten.
Lundby Efterskoles forstander var ikke på skolen, da dragebådsulykke fandt sted. Der har aldrig tidligere været sejlet om vinteren, siger han i retten. Foto: Camilla Rønde

Forstanderen fra Lundby Efterskole afviser at have kendt til, at 13 elever og to lærere 11. februar sejlede ud på Præstø Fjord i en dragebåd. Det siger han ved Retten i Nykøbing Falster, hvor han på andendagen i retssagen om kæntringsulykken i Præstø Fjord afgiver sin forklaring. Men anklageren påpegede i retten, at der allerede blev sejlet med skolen elever to dage før, den 9. februar.

Forstanderen Truels Truelsen fortalte i retten fredag, at lærerne på efterskolen normalt skal aflevere en deltagerliste med elevernes navne, hvis de tager dem med på tur. En sådan fik han ikke den 9. februar, to dage før den tragiske ulykke. Anklageren hæfter sig ved en politirapport fra den 23. februar, hvor en elev på efterskolen fortæller, at forstanderen godt kendte til sejladserne, der normalt ikke fandt sted på skolen i vinterhalvåret. Ifølge rapporten fortalte eleven til forstanderen, at turen ud på fjorden den 9. februar havde været 'dejlig'.

Hvis det er rigtigt, betyder det at forstanderen godt kendte til sejladserne i det kolde vejr, selvom netop det indtil videre er noget han har nægtet.

- Hvis der står noget, der indikerer, at jeg kendte til vintersejlads og turene den 9. februar og 11. februar, så er det ikke rigtigt, siger han ifølge dr.dk med henvisning til politirapporten. Truels Truelsen fortæller i retten at han føler sig misforstået og at formuleringen i rapporten er forkert.

Forstander Truels Truelsen siger i retten, at vintersejlads ikke tidligere har fundet sted på skolen.

- Der har aldrig tidligere været sejlet om vinteren. Det har aldrig været på tale, at vi skulle sejle i den periode. Jeg har aldrig hørt Michael (den afdøde lærer, red.) nævne, at han havde lyst til at sejle i den periode, så da jeg fik opringningen om, hvad der var sket, var det et chok for mig, siger forstanderen ifølge dr.dk.

Han var således slet ikke på skolen, men på vej til Østrig, da ulykken fandt sted.

Efterskoleforstanderen risikerer fængselsstraf, hvis retten finder, at han var ansvarlig for, at ulykken kunne finde sted. Det er således blevet kritiseret, at eleverne blot havde svømmeveste og ikke redningsveste på, lige som vind- og vejrforholdene også var hårde de pågældende dag. Lundby Efterskole risikerer bødestraf.

Ulykken kostede den ene af lærerne livet, mens flere elever fortsat har alvorlige mén.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.