Hans søn er blevet svært hjerneskadet, og har derfor ikke kunnet fortælle, hvad der skete 11. februar 2011 ved den skæbnesvange kæntrings-ulykke på Præstø Fjord.

Derfor var Dan Bernhard Jensen torsdag formiddag blandt tilhørerne, da domsmandssagen mod Lundby Efterskole og forstander Truels Truelsen startede ved Retten i Nykøbing Falster.

- Jeg vil gerne høre, hvad der rent faktisk foregik. Min søn Lasse kan jo ikke snakke, siger han fattet og nøgternt, da den første retsdag er afsluttet.

Mens efterskolens forstander Truels Truelsen er gået i flyverskjul for pressen, og både afviser at lade sig fotografere og interviewe, vil Dan Bernhard Jensen gerne stå frem over for offentligheden.

- Vi skal jo videre i livet, men det er sgu lidt svært, når man hver dag ser på sin søn og bliver mindet om ulykken.

- Jeg føler skyld og et medansvar for det, fordi det var mig, der pressede på for, at han skulle på efterskolen. Men han var glad for det, og syntes det var et fedt sted, fortæller Dan Bernhard Jensen.

præstø

Han har ikke talt med forstander Truels Truelsen, og understreger, at han ikke er hævngerrig.

- Sådan er jeg ikke som menneske, og rent ud sagt så tror jeg heller ikke, at Truels har det godt. Men jeg stiller mig stadig spørgsmålet, hvorfor man er taget ud. Jeg ved ikke, hvad der er foregået i hovedet på dem. Man ville jo ikke selv tage ud at sejle under de forhold.

- Der er taget nogle meget forkerte valg. Man har et ansvar, når man har med børn at gøre, understreger Dan Bernhard Jensen, der ikke ønsker at tage stilling til, hvad der vil være en rigtig afgørelse på straffesagen.

- Det skal vi lade retten om. Men der mangler helt sikkert at blive placeret et ansvar, tilføjer han.

Efterskole tiltales efter Præstø-ulykken

Lasse Aadal Jensen var den sidste elev, der blev udskrevet fra det specialiserede genoptræningscenter Hammel Neurocenter, hvor alle de syv elever, der fik hjertestop og nåede at være klinisk døde ved ulykken, efterfølgende blev genoptrænet. Da han ankom med helikopter til Rigshospitalet flere timer efter ulykken var hans kropstemperatur helt nede på 16 grader.

Han har i dag stort set ikke noget sprog, og blandt andet et hans synkefunktion også blevet beskadiget så uopretteligt, at han ikke længere kan spise normalt. I stedet får han mad gennem en slange i maven.

Han får aldrig mere en selvstændig tilværelse, som sagens anklager Michael Boolsen læste op fra lægeerklæringerne under sin forelæggelse ved sagens start.

Der ventes at falde dom i sagen om Præstø-ulykken 1. februar.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.