De sidste to elever fra Lundby Efterskole vidnede fredag i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord
De sidste to elever fra Lundby Efterskole vidnede fredag i sagen om kæntringsulykken på Præstø Fjord Foto: Keld Navntoft

Andreas Albrecht Hansen fik en blodprop i benet efter kæntringsulykken på Præstø Fjord 11. februar 2011. Det fortalte han som det sidste elev-vidne ud af 10 i retten i Nykøbing fredag

Han var en af de syv elever fra Lundby Efterskole, der fik hjertestop i det iskolde vand, men blev genoplivet af redningsfolk. Ved ulykken døde læreren Michael Jørgensen. Andreas husker kun, at dragebåden vælter, og at han ryger i vandet og bliver bedt om at svømme ind mod land.

- Det næste, jeg husker, er at jeg vågner op på Skejby Sygehus, fortalte han

- Hvad skete der så?, spurgte anklager Michael Boolsen.

- Jeg fik fjernet en blodprop i benet og blev lam fra hoften og nedefter, sagde han, mens tårerne tog over.

- Skal vi holde en pause, spurgte dommeren.

Andreas rystede på hovedet og bekræftede, at han var blevet lam i underlivet.

- Men kun i højre side, præciserede han.

Han blev efterfølgende overført til Hammel Neurocenter sammen med flere af de andre elever, der også skulle i genoptræning efter ulykken. Han går stadig til fysioterapeut på grund af problemer med sit højre ben.

- Jeg har også kognitive problemer. Ting som at kæde stol, bord og reol sammen til, at det hedder møbler, forklarede Andreas Albrecht Hansen afslutningsvis.

I alt røg 13 elever og to lærere i vandet, hvor altså lærer Michael Jørgensen som den eneste døde. Lundby Efterskole og forstander Truels Truelsen er tiltalt for uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af loven om sikkerhed til søs.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.