Lyt til artiklen

Gennem 16 år levede ni børn angiveligt i et helvede af sexmisbrug og ydmygelser. Her er manden, der står tiltalt i en af Danmarkshistoriens værste incestsager - familiefaderen fra Skørping.

På glittede sider i et ugeblad står en lykkelig familie. Med halvgenerte smil og instruerede foldede hænder på maven kigger en enorm børneflok og en mor mod fotografen. Året er 2000, og en journalist og en fotograf fra Familie Journal er rejst hele vejen fra København til en lille landsby i Nordjylland for at portrættere en forbilledlig børnefamilie. En lykkelig familie på 11 medlemmer og med en lille ny på vej.

LÆS OGSÅ: 

Den 34-årige højgravide mor gør rent, vasker dagligt seks-syv maskiner tøj for at holde familien ren og den kro kørende, som hun og hendes mand få måneder tidligere har købt. Hun serverer, vasker op og passer de ni børn, mens hendes 10 år ældre mand kokkererer og skænker for gæsterne i kroens bar.

Et familieportræt så enestående, at artiklen og billederne fra dengang stadig rumsterer i manges hukommelse. Men i dag, 12 år senere, er glansbilledet fra ugebladet krakeleret. Bag de generte smil og de anviste korslagte arme gemte børnene tilsyneladende på en hemmelighed så sort, at de aldrig sagde den højt.

Skjult fra krogæster og fra omverdenen foregik der på kroens første sal angiveligt ting, der var for bestialske og for ømtålelige til nogensinde at blive nævnt med ord. Børnene turde ikke tale om det, der foregik deroppe. Faderen havde truet og banket dem til tavshed.

Mareridt

I dag sidder faderen, den nu 55-årige JEP, varetægtsfængslet i Arresthuset i Aalborg. Han er tiltalt for børnemisbrug så grusomt, at det omfattende anklageskrift kan give selv de mest hårdhudede mennesker søvnløse nætter. Det er en sag om incest, der må betegnes som værende en af Danmarkshistoriens værste.

LÆS OGSÅ: 

Gennem 16 år har familiefaderen JEP angiveligt voldtaget, ydmyget og forgrebet sig på syv af de børn, der blev portrætteret i Familie Journal. Den lille pige, der på billedet ligger i moderens mave, inkluderet. Ud over sine biologiske børn er han desuden tiltalt for at have voldtaget og forgrebet sig på to piger, som ikke er hans egne døtre.

Fortællingen om den enorme familie handler ikke om et lykkeligt kroeventyr, hvor et forældrepar formåede at orkestrere en kro og ti børn samtidig. I virkeligheden ville ingen spise på den gamle kro, hvor rodet hobede sig op, og hvor konen sled sig halvt ihjel, mens manden sad i kroens bar og drak. Blot ti måneder efter familien købte kroen, kom den på tvangsauktion, og JEP hev for gud ved hvilken gang familien op ved rødderne og flyttede til en ny by.

Fortællingen om den enorme familie handler ikke om et lykkeligt kroeventyr, men om en nomadelignende tilværelse, hvor den børnerige familie flyttede fra by til by, hvor hjemmet flød med brugte bleer og vasketøj, hvor økonomien aldrig helt slog til, hvor børnene var beskidte og sjældent kom i skole - når de gjorde, var det uden madpakke - og hvor bekymrede mennesker gang på gang forgæves forsøgte at råbe kommunerne op på grund af familiens sølle forfatning.

Det er fortællingen om en mand, der forelskede sig i en 10 år yngre, forsagt og meget ung pige, der sidenhen cirka en gang om året skænkede ham et barn. Børn, som han nu står tiltalt for på uhyggelig grov og ydmygende vis at have misbrugt - ét for ét.

Men hvorfor krakelerede det polerede familieportræt fra ugebladet først for alvor nu?

Læs videre her