En politimand blev sparket i hovedet, da der opstod tumult ved en anticascistisk demostrantion i Hundige syd for København. Politiet satte hunde ind, og flere blev bidt.

Det fortæller politiinspektør hos Midt-og Vestsjællands Politi Jens Børsting til bt.dk.

- En bil, der tilhørte den urolige del af demonstrationen, kørte ind i én af vores motorcykler. Vi så det som en bevidst forsøg og valgte at anholde den kvindelige fører. Det var der flere, der ikke var tilfreds med, og de forsøgte at befri hende. I den kamp blev et par stykker bidt af politihunde, og en af vores betjente blev sparket i hovedet. Vi ville gerne have hjulpet en af personer, der blev bidt, men hun ville ikke have vores hjælp. Betjenten er på vej til skadestuen, siger Jens Børsting til bt.dk og kalder hundebiddene ærgerligt.

- Det hele havde ellers forløbet ganske fredeligt, så det er træls, at det skulle udvikle sig til sidst.

Uroen opstod bedst, som politiet regnede, at nu ville demonstrationen mod en nynazistisk koncert í Greve ebbe ud. Men da demonstrationen ankom tilbage til Hundige Station, opstod der ballade mellem gruppen af voldelige demonstranter og politiet.

Tidligere havde Antifascistisk Aktion, der stod bag demonstrationen, ellers holdt det fredeligt. Men der dukkede elementer op, der ikke ønskede at opføre sig ordentligt. Anledningen for demonstrationen var en bebudet nazistisk koncert i Greve.

Jens Børsting oplyser, at demonstranterne nu er sendt med S-toget mod København.

- Det hele er slut nu. Vi fulgte ikke med i toget, for vi mente, at det hele var stilnet af med vores anholdelser, siger politiinspektøren.