Det blev skæbnesvangert for en kokaintrængende politimand, at han blev pågrebet af en dørmand med to baner kokain linet op på sin mobiltelefon i porten til en bar. Modelfoto.
Det blev skæbnesvangert for en kokaintrængende politimand, at han blev pågrebet af en dørmand med to baner kokain linet op på sin mobiltelefon i porten til en bar. Modelfoto. Foto: David Leth Williams

»Du skal passe på, at du ikke overskrider dine beføjelser. Husk nu lige dine beføjelser.«

Desperat forsøgte en dansk politimand at true en dørmand til at vende det blinde øje til, selv om dørmanden lige havde tilbageholdt politimanden med kokain.

Det foregik ifølge den netop offentliggjorte oversigt over politiets disciplinærsager for 2015 i forbindelse med politimandens besøg på en bar. I en port havde politimanden netop klargjort to baner kokain på glaspladen til en iPhone, da dørmanden greb ind til politimandens store utilfredshed.

Flygtningesituationen i Rødby Rødbyhavn

Også barens indehaver fik kort efter et par truende ord med på vejen. »Du vil komme til at se rigtig meget til mig fremover. Du skal ikke vende ryggen til mig«.

Ved en efterfølgende retssag blev politimanden idømt 60 dages fængsel, og i kølvandet på den dom bestemte Justitsministeriet, at politimanden skulle afskediges uden varsel.

Mindre alvorlige blev konsekvenserne for et andet af politiets brådne kar, som også førte sig uheldigt frem i nattelivet ved at misbruge sin stilling. Ved indgangen til et diskotek viste politimanden sin politilegitimation frem til en dørmand og spurgte, om han »kunne komme gratis ind på det«.

BT

I baren på diskoteket viste han igen sin politilegitimation til en bartender og spurgte, om han »kunne få en god pris på en hel flaske spiritus«. Statsadvokaten vurderede, at der var tale om en overtrædelse af straffelovens paragraf 155 om stillingsmisbrug, hvilket retten viste sig at være enig i.

Det kostede politimanden fire dagbøder á 500 kr, og desuden tildelte Rigspolitiet ham bagefter en disciplinær bøde på yderligere 1.000 kr.

Politiaftale udløser kritik af kortere uddannelse BM

En disciplinær bøde af samme størrelse blev også tildelt en anden politimand, der havde misbrugt sin politilegitimation til at køre gratis med toget, da en togfører bad om at se hans billet. Det kom senere udover de 1.000 kr. i disciplinær bøde også til at koste ham en normal bøde på 3.000 kr.

 

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.