Den 41-årige mand, der mandag overfaldt og stak en kvinde og deres fælles barn med en kniv, blev allerede i 2010 udvist af landet.

Det skete efter en dom for vold og ulovlig våbenbesiddelse. Og sidenhen har han både fået domme for røveri og vold mod tjenestemand.

Det forarger retsordfører i Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

- Det er virkelig chokerende, det må jeg sige. Jeg forstår simpelthen ikke, at den mand render rundt på fri fod. Rent ud sagt, så burde han være smidt ud for længst, siger Peter Skaarup.

Den 41-årige mand har fået lov at blive i Danmark på såkaldt tålt ophold. Det sker, fordi forholdene i Somalia bedømmes til at være for farlige.

Men Peter Skaarup er ikke enig i den vurdering og foreslår, at man sender somaliske udviste til de fredeligere områder af landet. Det på trods af, at Udenrigsministeriet i øjeblikket fraråder al rejse i det afrikanske land.

- Der er rigtig mange somaliere, der tager på ferie dernede. Så der er blevet bedre forhold i Somalia, siger han.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen er også stærkt forundret over sagen og vil afkræve Justitsminister Karen Hækkerup et svar i sagen:

- Justitsministeren må svare på, hvorfor han ikke er blevet udvist, og hvis han er her på tålt ophold, må ministeren svare på, hvordan han kan blive ved med at begå kriminalitet, når han er dømt til udvisning. Hvis udvisningdommen var blevet effektueret, var der en mor og et barn, som ikke var blevet overfaldet, og det er vi nødt til at forholde os til som politikere, siger Karsten Lauritzen.

Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen kalder sagen tragisk, men er ikke klar til at bryde internationale konventioner.

- De problemer den borgerlige regering havde med at sende folk på tålt ophold ud af landet, dem har vi også. Allerhelst så vi, at folk som ham her røg ud på røv og albuer, og opstår der den mindste åbning for, at vi kan sende dem ud, så gør vi det. Men vi kan ikke sende folk tilbage til et land, hvor de risikerer at blive halshugget. Hvis Danmark vil nyde fordelene ved menneskerettighederne, må vi desværre også acceptere, at menneskerettighederne gælder for usympatiske kriminelle som ham her, siger Trine Bramsen.

Ved udgangen af 2013 opholdt der sig 66 personer i Danmark på tålt ophold.