Tidligere konservative viceborgmester lettet over at være renset i landsretten.

»Jeg er glad og lettet. Det havde været helt ude i hampen, hvis jeg skulle have været i fængsel for det her.«

Det konservative byrådsmedlem i Haderslev, tidligere 1. viceborgmester Benny Bonde, 44, var lykkelig, da han i går i Vestre Landsret i Sønderborg blev frifundet i en voldssag mod en 12-årig dreng.

For knap tre måneder siden lød dommen i byretten i Haderslev på 20 dages ubetinget fængsel.

Derfor var faren nærliggende for, at den konservative byrådspolitiker og 1. suppelant til amtsrådet i Sønderjylland kunne blive smidt ud af Haderslev byråd, hvis Indenrigsministeriets valgbarhedsnævn skulle have taget stilling til en endelig fængselsstraf.

»Sagen har været meget hård, ikke mindst for min familie, men jeg er selv temmelig robust. Jeg har hele tiden troet på, at retfærdigheden ville fyldest ske i den her sag,« siger Benny Bonde.

I byretten var han blevet dømt for at have givet en 12-årig dreng fra Marstrup ved Haderslev to lussinger med flad hånd, ligesom han i ophidselse skulle have taget fat i drengens T-shirt og rusket ham flere gange fra side til side.

Der var i landsretten indkaldt flere vidner, men bl.a. var der denne gang noget mere uklare forklaringer fra nogle af den 12-åriges kammerater. Forsvareren, advokat Torben Oxbøll fra Kolding, gav i landsretten også udtryk for forundring omkring dele af lægerklæringen.

»Jeg har hele tiden holdt fast i, at jeg ikke har slået drengen. Der var tale om, at jeg gav ham en kraftig mundtlig overhaling, og det var der i høj grad brug for, da det hele fandt sted,« siger Benny Bonde.

Benny Bondes ti-årige søn havde nogle måneder i forvejen fået ødelagt en hule af ukendte hærværksmænd, og det var da den 12-årige og to jævnaldrende kammerater ville kigge nærmere på sønnens nye hule, at det kom til en kraftig konfrontation mellem den 12-årige og den konservative stor-gårdejer på dennes jord.

Andre læser også