Sømmåtter - også kendt som Stinger Spikes
Sømmåtter - også kendt som Stinger Spikes Foto: Jeppe Carlsen

Stoppet af sømmåtter

Tre særdeles unge bilister satte en stopper for en stille nat hos Sydøstjyllands Politi. Politiet måtte nemlig eftersætte, og det resulterede i en større biljagt.

En 14-årig dreng stjal nøglerne til sin mors bil på hendes bopæl i Middelfart og sammen med to 15-årige kammerater, hvor den ene satte sig bag rattet, tog de en køretur, der blandt andet førte dem til Fredericia.

- Omkring 03.30 ser vi tre ungersvende køre rundt i en lille personbil i Fredericia, og de skønnes til bestemt ikke at være gamle nok til at køre bil, så dem vil vi selvfølgelig gerne snakke lidt med, siger vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi her til morgen. 

Men de tre drenge havde ikke til sinds at standse for at tale med politiet, og det udviklede sig altså til en regulær politijagt på de meget glatte veje gennem Fredericia, hvor føreren af bilen, valgte at køre overfor rødt flere gange.

- Der var heldigvis ingen modkørende, men på et tidspunkt kommer de så langt ned i fart, at det er muligt for en patruljevogn at komme ind foran dem, men de accelererer så igen, og der sker en mindre påkørsel af patruljevognen, siger vagtchefen.

Jagten fortsatte dog videre over den gamle Lillebæltsbro og tilbage mod Middelfart, hvor to patruljevogne fra Fyns Politi kommer drengene i møde og får dem stoppet ved hjælp af sømmåtter.

Bilens 15-årige fører har vist sig at være påvirket af euforiserende stoffer og muligvis også sprit, fortæller vagtchefen til bt.dk.

De tre drenge er anholdt og afhøres af politiet. For de to 15-årige får biljagten et retsligt efterspil, mens de sociale myndigheder skal beslutte, hvad der skal ske med den 14-årige.

Drengene er kendt af politiet.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.