TV2 fik i dag smadret en sendevogn i Egedalsvænge i Kokkedal (Arkivfoto)
TV2 fik i dag smadret en sendevogn i Egedalsvænge i Kokkedal (Arkivfoto) Foto: Bax Lindhardt
Det er ikke Nordsjællands Politis holdning, at TV2 optrådte uforsigtigt eller uklogt, da tv-stationen sendte en sendevogn til Egedalsvænge i Kokkedal for at dække den såkaldte juletræssag.

Det forklarer politiinspektør ved Nordsjællands Politi, Uffe Stormly til BT.

- Det er klart, at alle mennesker, også journalister, skal kunne bevæge sig trygt og frit rundt i Nordsjælland. Generelt har vi et rigtigt fint samarbejde med pressen, der kan bevæge sig rundt, hvor den har lyst, siger Uffe Stormly.Hans udtalelser kommer efter at vagtchef Dan Houtved søndag aften gav følgende kommentar til bt.dk.

- Man vælger at køre ind i et højspændt område. Man kan jo diskutere, om det er klogt, det vil jeg ikke gøre mig klog på. Jeg ville nok ikke have gjort det, siger vagtchef Dan Houtved ved Nordsjællands Politi.

Kommentaren forargede både ude på TV2, hvor nyhedschef Jacob Nybroe kaldte den 'meget angribelig' og i hos retsordførere på begge sider af Folketingssalen, som mente politiets holdning var vattet og problematisk.

Egedalsvænge får alligevel et juletræ


Og nu trækker politiet altså også i land. I stedet angriber Uffe Stormly den vrede gruppe unge, der stod bag overfaldet. Han mener ikke, at journalisterne var skyld i episoden.

- Det er en sag, vi efterforsker massivt. Den adfærd, de her unge mennesker udviste, er stærk kritisabel. Vi er meget opmærksomme på, at der er den her gruppe unge mennesker, som bruger enhver lejlighed til at påkalde sig opmærksomhed. Det har ikke noget med den specifikke sag (juletræssagen, red.) at gøre. Jeg betragter ikke området som 'højspændt', og det er vigtig at understrege, at det her var en spontant opstået konflikt. De ville bruge enhver given lejlighed til at gøre opmærksom på sig selv, og det gik søndag desværre ud over TV2s sendevogn, siger Uffe Stormly, som dog ikke vil forholde sig konkret til sin vagtchefs personlige holdning.

Han forklarer til BT, at politiet har et samarbejde med kommunen om netop den problematisk gruppe unge, og at alle der har oplysninger i sagen meget gerne må henvende sig til Nordsjællands Politi med deres oplysninger.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.