To biler blev brændt af i Lundtofte kort efter skyderiet i Kokkedal lørdag aften.
To biler blev brændt af i Lundtofte kort efter skyderiet i Kokkedal lørdag aften.

Weekenden har budt på hele tre skyderier i forstæder til København og omegn. I første omgang har politiet været tilbageholdende med oplysninger om, hvorvidt skyderierne har forbindelse til bandemiljøet, og om de tre skyderier har noget med hinanden at gøre.

Men nu mener Politiet i Nordsjælland, at der kan være en sammenhæng mellem skudepisoderne.

- Vi arbejder ud fra en teori om, at der er en sammenhæng mellem de seneste tre skudepisoder, men vi efterforsker stadig også i andre retninger, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Ole Hestbæk, til TV 2 News.

Weekendens voldsomme skyderier begyndte fredag aften ved otte-tiden, hvor der blev affyret skud mod tre mænd i Høje Gladsaxe. Den ene af de tre, den 19-årig Jonathan Taboryski, døde af skud i hovedet.

Lørdag aften blev en anden ung mand skudt i foden i Kokkedal, hvilket efterfølgende førte til stor dramatik foran Rigshospitalet. En person er anholdt og sigtet for drabsforsøg. Han er netop blevet varetægtsfængslet i Lyngby Ret.

Søndag blev der så skudt igen. Skyderiet fandt sted kort før klokken 13.30 på åben gade i Værløse udenfor København.

Vagthavende ved Nordsjællands Politi, Ole Hestbæk, fortæller, at man endnu ikke har et klart billede af, hvad der er foregået.

- En mand er skudt og ramt i ryggen, og en bil er kørt fra stedet. Det er reelt det, vi ved lige nu, siger han til bt.dk.

Flere medier har skrevet, at der er tale om en 20-årig mand. Men det har politiet endnu ikke bekræftet. Manden blev efter skudepisoden kørt til Rigshospitalets traumecenter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.