Den lille nyfødte pige, der torsdag blev fundet tæt ved Otto Mønsteds Kollegiet i Valby, København kan muligvis have en rumænsk mor, der er prostitueret 

Hun startede livet med hårde odds, den kun få dage gamle pige, der torsdag formiddag blev fundet gennemkold liggende i en lilla sportstaske. Men nu er politiet måske kommet et skridt tættere på at finde hendes mor. 

Det fortæller Hans Erik Raben, der efterforsker sagen for Københavns Politi.

- Vi har et vidne, som arbejder i området, og hun fortæller, at hun ofte har set rumænske biler på stedet, og personer, som udveksler plastikposer, fortæller han til Ritzau ifølge DR.

Stedet i Valby ligger tæt på Vestre Fængsel, og der har ofte før været meget kriminalitet i området. Politiet har en teori om, at det også kan være samlingssted for rumænere, der befinder sig ulovligt i Danmark.

- Vi ser jo, at der kommer folk fra Østeuropa, herunder Rumænien, til landet med det formål at begå indbrud, og vi ser også prostituerede derfra. Det kan være, at det er den retning vi skal kigge i, siger Hans Erik Raben, der til Ritzau fortæller, at de hos politiet før har haft den slags sager, hvor de har kigget netop mod den teori.

Pigen havde stadig fosterfedt på sig da hun blev fundet, og politiet har søgt intensivt i området, blandt andet via mange afhøringer og gennemsening af videoovervågning.

- Vi har været ude med hunde, blandt andet for at finde ud af, om barnet er blevet født udendørs. Det er der ikke noget, der tyder på, og vores teori er, at hun er blevet født i en bil, siger Hans Erik Raben.

Københavns Politi har nu kontaktet landets øvrige politikredse og bedt dem om at holde øjne og årer åbne.

- De skal være særligt opmærksomme på biler fra Rumænien, hvor der måske kan være blevet født et barn. Også hvis der er kvinder i den fødedygtige alder i bilen, kan det være interessant, siger Hans Erik Raben til Ritzau ifølge DR.

Torsdag havde Hans Erik Raben også en appel til de danske borgere. Moren til den lille pige skal findes, ikke blot fordi hun har en lille datter, der har brug for hende.

- Denne kvinde må have brug for hjælp og har det måske ikke godt. Hun er også offeret i denne situation, lød det torsdag fra efterforskningslederen.