Her huset hvor familien boede, og hvor den 36-årige mand blev fundet død 12. december 2011.
Her huset hvor familien boede, og hvor den 36-årige mand blev fundet død 12. december 2011. Foto: Nils Meilvang / privatfoto

Den drabssigtede kvindelige dyrlæge belastet af hestemedicin og falsk sms sendt på drabsnatten.

To mystiske sms-beskeder og en nøje afmålt dosis dødelig hestemedicin. Det er et par af de mest belastende spor i den række af mulige beviser, som Nordsjællands Politi forsøger at samle i den usædvanlige og spektakulære drabsanklage mod en kvindelig dyrlæge, der kort før jul blev anholdt og fængslet for at have giftmyrdet sin mand.

Den makabre drabsefterforskning har siden mandens død i december 2011 været kørt for helt nedrullede gardiner i forhold til offentligheden. I allerstørste hemmelighed efterforskede politiet i et helt år baggrunden for den 36-årige mands pludselige død i parrets villa i Nordsjælland.

dyrlæge mordsigtet

På det tidspunkt havde hans hustru i flere omgange på sin Facebook-profil fortalt om sin sorg som enke og eneforsøger af parrets mindreårige barn. Men 17. december 2012 besluttede politiet at slå til med en anholdelse af kvinden, og hun blev i et lukket grundlovsforhør sigtet og varetægtsfængslet for giftmord på manden.

Flere belastende spor

Siden har politiet med henvisning til de lukkede døre i retsmødet afvist at udtale sig om, hvad der konkret belastede dyrlægen. BT kan imidlertid nu afsløre de vigtigste grunde til, at hun er blevet varetægtsfængslet. Det drejer sig om den nøje afstemte dosis, manden er dræbt med, uoverensstemmelser i dna-spor, falske sms’er og påståede selvmordstanker.

Mand dræbt 3

Den kvindelige dyrlæge nægter sig skyldig i sigtelsen om giftmord på manden.

Det er politiets teori, at dyrlægens motiv til at slå manden ihjel kunne være en anstrengt økonomi, ligesom hun risikerede at parrets barn kom til at bo hos faderen efter skilsmissen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken kvindens forsvarer eller Nordsjællands Politi, der ikke ønsker at udtale sig, da sagen hidtil har været kørt bag lukkede døre.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.