Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Retssag på vej mod politimand, der er sigtet for en række tyverier på politistationen i Roskilde. Han har tidligere været politiets ansigt udadtil.

Han skulle være rollemodellen, der på jobmesser overtalte unge med udenlandsk baggrund til at søge ind til politiet. Men nu er han selv blevet tiltalt for tyveri fra politigården i Roskilde.

I en kommende tilståelsessag står en 34-årige betjent sigtet for at have stjålet et digitalkamera fra et af politistationens kontorer. Fra et printerrum har han samtidig taget ni solbriller, et par sko og noget tøj til en værdi af mindst 13.000 kroner.

Dertil kommer tyveri af en harddisk, nogle bukser, et par flasker eau de toilette samt en rød herrecykel.

Sagen er ikke den første, hvor politifolk fra Roskilde er kommet over på den forkerte side af loven. En landbetjent skal i løbet af foråret for retten, hvor han er anklaget for at have taget 132.000 af kollegernes penge fra kassen hos personaleforeningen og puttet dem i egen lomme. I 2005 blev en betjent sigtet for underslæb mod politiets idrætsforening, og i 2006 blev en tidligere kriminalbetjent dømt for et bankrøveri i Slangerup.

/ritzau/